ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Το αλφαβητάρι του διαδικτύου
A B C D E F G H I J L M N O P R S T U V W Y Z
Hacker
Hacker είναι ένας έμπειρος χειριστής υπολογιστών, ο οποίος εισέρχεται σε ξένα υπολογιστικά συστήματα χωρίς να έχει άδεια πρόσβασης, με σκοπό να αποκαλύψει τις αδυναμίες τους και χωρίς να έχει την πρόθεση να προκαλέσει ζημιά.
Happy slapping
Ο όρος αναφέρεται στη διαδικασία φωτογράφισης ή βιντεοσκόπησης σκηνών παρενόχλησης και ανταλλαγής αυτών μέσω Διαδικτύου ή κινητών τηλεφώνων.
Hard disk - Σκληρός δίσκος
Είναι  μαγνητικό μέσο αποθήκευσης. Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ο σκληρός δίσκος χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των δεδομένων μας.
Hardware
Πρόκειται για τα «χειροπιαστά» μέρη/τμήματα που συγκροτούν το υπολογιστικό μας σύστημα, όπως η οθόνη,  ο σκληρός δίσκος, ο εκτυπωτής, κ.λπ. Διακρίνεται από το software, δηλαδή το λογισμικό, που επίσης αποτελεί μέρος του υπολογιστικού συστήματος.
High score
Σηματοδοτεί το μέγιστο σκορ που μπορούμε να πετύχουμε σε ένα παιχνίδι ή που έχει έως τώρα επιτευχθεί από κάποιον παίκτη.
History - Ιστορικό
Πρόκειται για λίστα, η οποία αποθηκεύει και εμφανίζει όλες τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων του Διαδικτύου που επισκεφθήκαμε κατά την διάρκεια μιας χρονικής περιόδου, π.χ. σήμερα, χθες, την προηγούμενη εβδομάδα, κ.λπ. Η λίστα αυτή ενεργοποιείται με κλικ επάνω στο αντίστοιχο κουμπί που βρίσκεται σε όλους τους browsers.
Homepage - Αρχική σελίδα
Πρόκειται για την αρχική σελίδα ενός διαδικτυακού τόπου που εμφανίζεται στην οθόνη μας όταν πληκτρολογούμε τη διεύθυνσή του. Πολλές φορές και ενώ σερφάρουμε μέσα σε ένα δικτυακό τόπο, βλέπουμε το κουμπί ή την επιλογή «Home», μέσω του οποίου μπορούμε να επιστρέψουμε στην αρχική του σελίδα.
Honeypots
Τρόπος εντοπισμού αδυναμιών στην ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων κατά τον οποίο ένας υπολογιστής χρησιμοποιείται ως δόλωμα, αφήνεται δηλαδή επίτηδες απροστάτευτος, ώστε να δεχτεί επιθέσεις και να αντιληφθούν οι διαχειριστές του τυχόν προβλήματα στην ασφάλεια του.
Hot spot
Υποδεικνύει ένα δημόσιο χώρο, στον οποίο μπορούμε ασύρματα να συνδεθούμε στο Διαδίκτυο. Τέτοια hot spots βρίσκονται ήδη σε διάφορα σημεία δημόσιας πρόσβασης, όπως σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, καφέ, κ.λπ.
Hotline
Πρόκειται για ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας. Σε ότι αφορά την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στην Ελλάδα είναι η Safeline, μέσω της οποίας μπορούμε να καταγγείλουμε ύποπτες ή παράνομες ιστοσελίδες.
HTML
Πρόκειται για σύντμηση του όρου «Hypertext Markup Language». Η HTML είναι η γλώσσα με την οποία δημιουργούνται σελίδες στο Διαδίκτυο, οι οποίες αναγνωρίζονται από κάθε υπολογιστή στον κόσμο.
Http
Σύντμηση του όρου «Hypertext Transfer Protocol» και είναι το πρωτόκολλο που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών στο Διαδίκτυο. Τα γράμματα «http» εμφανίζονται πάντα μπροστά από μια διαδικτυακή διεύθυνση (π.χ. http://www.saferinternet.gr),

Hyperlink - Υπερσύνδεσμος
Βλ. Link.