ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Home >> Έφηβοι >> Κινητό τηλέφωνο
Κινητό τηλέφωνο
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που όποιος κουβαλούσε μαζί του κινητό τηλέφωνο έβγαζε φλεβίτη από το βάρος της συσκευής, μιας συσκευής που μπορούσε να κάνει ελάχιστα σε σχέση με τις δυνατότητες που έχουν τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα. Πλέον τα κινητά αποτελούν μικρούς φορητούς υπολογιστές προσφέροντάς μας πολλά πλεονεκτήματα, αλλά και αρκετές προκλήσεις. Σήμερα τα κινητά μας προσφέρουν:
  • Επικοινωνία: Το κινητό μας επιτρέπει την επικοινωνία με άλλους χρήστες κάνοντας χρήση φωνής και εικόνας, ή ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων στα οποία μπορούμε να συμπεριλάβουμε εικόνα και ήχο.
  • Πληροφόρηση: Υπηρεσίες πλοήγησης. Από το κινητό μας επιτρέπεται η απόκτηση πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε. Μπορούμε δε να εντοπίσουμε τη θέση μας στον χάρτη της γης!
  • Ψυχαγωγία: Με το κινητό μας μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφίες, να κατεβάσουμε μουσική, να ακούσουμε τραγούδια μέχρι και να δούμε τηλεόραση ή να παίξουμε παιχνίδια.
  • Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Μέσω κινητού μπορούμε να αγοράσουμε και να πουλήσουμε προϊόντα όπως εισιτήρια για κινηματογράφο, συναυλίες κ.α. Μπορούμε να κάνουμε συναλλαγές με τράπεζες και επιχειρήσεις, μπορούμε ακόμα να κλείσουμε και τη θέση μας στο αεροπλάνο!
Υπάρχουν όμως και σημαντικά ζητήματα ασφάλειας που έχουν να κάνουν με την χρήση του κινητού μας τηλεφώνου και με τη προστασία της ιδιωτικής μας ζωής και των προσωπικών μας δεδομένων. Στις ακόλουθες ενότητες διάβασε αναλυτικά τι θα πρέπει να προσέχεις για να μην έχεις ανεπιθύμητες εκπλήξεις!!

Το ήξερες;
To 1956 η Σουηδική εταιρεία Ericsson δημιούργησε ένα από τα πρώτα εμπορικά αυτόματα συστήματα κινητής τηλεφωνίας. Το σύστημα ονομάζονταν MTA (Mobile Telephone system A) και ζύγιζε μόλις (!) 40 κιλά. Πούπουλο…
Πάνελ Νέων