ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Home >> Έφηβοι >> Τεχνικά θέματα
Spam
Πενήντα οχτώ νέα μηνύματα στο inbox! Και πάνω που σκέφτηκες: «μα καλά σήμερα με θυμήθηκαν όλοι;» διαπιστώνεις ότι η πλειοψηφία των emails αυτών σε ενημερώνουν για απίστευτες προσφορές σε καυσόξυλα και ξεφλουδιστίρια λαχανικών!!

Καλώς ήρθες στον κόσμο του spam! Τα «Spam email» είναι ανεπιθύμητη αλληλογραφία που διανέμεται σε τεράστιο αριθμό παραληπτών. Συνήθη παραδείγματα είναι τα spam με περιεχόμενο που σχετίζεται με την πορνογραφία, φαρμακευτικά προϊόντα ή αμφίβολης αξιοπιστίας οικονομικές συναλλαγές. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα spam αποστέλλονται με σκοπό την εξαπάτηση των παραληπτών. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου αξιόπιστες εταιρείες ή απλοί χρήστες στέλνουν μαζικά emails.


Το ήξερες;
Παλαιότερα η αγγλική λέξη spam χρησιμοποιούνταν για να περιγράψει ένα είδος κρέατος. Το 1970 σε ένα σκετς των Βρετανών κωμικών «Monty Pythons», ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου διαβάζει το μενού, όπου όλα τα φαγητά περιέχουν το κρέας spam. Η λέξη αναφέρεται 132 φορές! Εξαιτίας της ενοχλητικής αυτής επανάληψης τα «ενοχλητικά» emails ονομάστηκαν spam.

Πάνελ Νέων