ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Home >> Έφηβοι >> Μην πιάνεσαι κορόιδο
Διαφήμιση
Είναι φανταστικό το πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις για να διασκεδάσεις στο Διαδίκτυο... και τα περισσότερα προσφέρονται μάλιστα δωρεάν!!

Χμμμμ... κάτι δεν πάει καλά εδώ. Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί όλα αυτά σου προσφέρονται δωρεάν; Από πού βγάζουν λεφτά οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης για παράδειγμα; Μα φυσικά από τις προσωποποιημένες διαφημίσεις που βλέπεις στο προφίλ σου. Οι ιστοχώροι αυτοί, με βάση τα προσωπικά στοιχεία που εσύ καταχωρίζεις στο προφίλ σου, φτιάχνουν διαφημίσεις που προορίζονται αποκλειστικά για εσένα (την ηλικία σου, το φύλο σου, τα ενδιαφέροντά σου).

Επίσης, έχεις παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό ότι το Διαδίκτυο κατακλύζεται από banners / διαφημίσεις κουίζ και παιχνιδιών όπως, για παράδειγμα, test IQ; Μήπως όμως παρατήρησες κάτω κάτω στην ιστοσελίδα κάτι ψιλά γραμματάκια που γράφουν πόσο θα χρεωθεί το κινητό σου για το παιχνιδάκι αυτό; Πιθανότα όχι!

Η διαφήμιση στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι ορισμένες φορές παραπλανητική ή ακόμα και καλυμμένη, κρυμμένη δηλαδή καλά μέσα σε πραγματικό περιεχόμενο ώστε ο χρήστης να μην την αντιλαμβάνεται.

Πάνελ Νέων