ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Home >> Έφηβοι >> Μπλα μπλα στο Ίντερνετ
chat / im
Η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων και η συζήτηση στα chat room είναι ένας φανταστικός τρόπος επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου με τον οποίο μπορείς να στέλνεις γραπτά μηνύματα σε άλλους χρήστες, τα οποία οι τελευταίοι θα βλέπουν άμεσα στην οθόνη τους.

Η διαφορά μεταξύ των instant messenging προγραμμάτων και των chat room είναι το γεγονός ότι στα πρώτα επικοινωνείς με άτομα που έχεις επιλέξει για να είναι στη λίστα των επαφών σου. Στα δωμάτια ανοιχτής επικοινωνίας (chat room), ωστόσο, στη συζήτηση μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε χρήστης του Διαδικτύου και υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης μεταξύ όλων των μελών ενός chat room αλλά και ιδιωτικής συνομιλίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων μελών. Σίγουρα και οι δύο τρόποι επικοινωνίας μας έχουν λύσει τα χέρια γιατί είναι γρήγοροι, εύκολοι και πάνω από όλα ανέξοδοι :P . Είναι όμως τελείως ακίνδυνοι;

Πριν βιαστείς να απαντήσεις διάβασε μερικά κολπάκια που σου προτείνει το Saferinternet.gr.

Το ήξερες;
Αν σου φαίνεται περίεργο που στα Eλληνικά αποκαλούμε «παπάκι» το σύμβολο @ που χρησιμοποιούμε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, μάθε ότι οι Ιταλοί το αποκαλούν «μικρό σαλιγκάρι», οι Τσέχοι «ξιδάτη ρέγκα», ενώ στην Πολωνία χρησιμοποιούν τους όρους «μαϊμουδάκι» ή «μικρός χιονάνθρωπος».

Πάνελ Νέων