ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία


Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και ο ΟΤΕ και η COSMOTE, Χορηγοί  των  δράσεων Saferinternet.gr & ΥποΣΤΗΡΙΖΩ του Κέντρου, πραγματοποίησαν διήμερη ανοιχτή εκδήλωση στο "The Mall Athens", την Παρασκευή και το Σάββατο, 10-11 Φεβρουαρίου 2012, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012. Το σύνθημα της εκδήλωσης ήταν: "Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί... με ασφάλεια!"

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλοί γονείς, εκπαιδευτικοί, παιδιά και έφηβοι οι οποίοι ενημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, τους πιθανούς κινδύνους από τη μη ορθή και ανεύθυνη χρήση του, αλλά και τον εθισμό. Η επικεφαλής της δράσης Saferinternet.gr, Δρ. Βερόνικα Σαμαρά καθώς και ο κ. Γιώργος Κορμάς, υπεύθυνος της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ  που υλοποιείται από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας  της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μιου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», μαζί με τους συνεργάτες τους, ήταν εκεί για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και απορίες του κοινού σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

H παρουσία της Ανοιχτής Γραμμής Safeline.gr, της Ελληνικής Γραμμής για αναφορά παράνομου περιεχομένου ή παράνομης συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο που υλοποιείται από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας - Ινστιτούτο Πληροφορικής και τη Safenet, ήταν πολύτιμη και επιτακτική για να ενδυναμώσει το κοινό - μικρούς και μεγάλους - να χρησιμοποιούν τη γραμμή για να αναφέρουν τέτοιους είδους καταστάσεις, βοηθώντας στο να γίνει το Διαδίκτυο καλύτερο για όλους μας.

Η εκδήλωση ανέδειξε πώς οι μεγαλύτεροι, πολλές φορές λόγω άγνοιας ή τεχνοφοβίας,  συχνά  δεν ασχολούνται ενεργά με τις Διαδίκτυο και κατά συνέπεια αδυνατούν να καθοδηγήσουν τα παιδιά στις διαδικτυακές τους δραστηριότητες. Αντιστοίχως, όμως, τα παιδιά και οι έφηβοι με τη σειρά τους πρέπει να εκπαιδεύσουν τους γονείς τους στις νέες τεχνολογίες αλλά και να τους εμπιστεύονται πάντα τις διαδικτυακές τους ανησυχίες, έτσι ώστε από κοινού μικροί και μεγάλοι να ανακαλύψουν τον θαυμαστό κόσμο του Διαδικτύου, με ασφάλεια!

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλες οι αφίσες και τα σποτ που έλαβε η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου από τα σχολεία της χώρας μας για τον φετινό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.