ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία

«Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια!»

Στις 7 Φεβρουαρίου εορτάστηκε για 9η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day). Η ημέρα αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE , με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και το Saferinternet.gr, εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

Για τον φετινό εορτασμό ο διοργανωτής INSAFE επέλεξε το θέμα της διασύνδεσης των γενεών και της ανταλλαγής γνώσης μεταξύ τους, με στόχο να ενθαρρυνθούν οι χρήστες, μικροί και μεγάλοι «να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια!»

Με το σύνθημα αυτό, το INSAFE κάλεσε όλους, είτε είναι 5, 40 ή 75 ετών, είτε χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο μια φορά το μήνα, είτε καθημερινά, είτε ακόμα και καθόλου, να έρθουν κοντά για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να μάθει ο ένας από τον άλλον, και να συμβάλει ο καθένας με τον τρόπο του στην προάσπιση της ασφάλειάς μας στους διαδραστικούς κόσμους. Όλοι μπορούν και πρέπει να παίξουν το δικό τους ρόλο στο να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά μας θα μπορούν να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο με σύνεση και με ασφάλεια.

Για το φετινό εορτασμό διοργανώθηκε κεντρική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. Το Υπουργείο προσκάλεσε επισήμους, εκπαιδευτικούς και σχολεία να παραστούν στην εκδήλωση αυτή. Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι αναρτημένο εδώ.

Περαιτέρω, την Παρασκευή 10/2 και το Σάββατο 11/2 διοργανώθηκε ανοιχτή εκδήλωση στο "The Mall Athens".

Δείτε το σχετικό βίντεο για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στην κεντρική μας σελίδα ή στην περιοχή "Υλικό", από όπου μπορείτε και να το "κατεβάσετε".