ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία

Για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011, περισσότεροι από 160 φορείς σε 37 νομούς της Ελλάδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.  Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Ήπειρο μέχρι τα Δωδεκάνησα, σχολεία όλων των βαθμίδων, εκπαιδευτικοί, δήμοι, κέντρα νεότητας, μουσεία, βιβλιοθήκες, επιμελητήρια, πανεπιστήμια, εταιρίες και ιδιώτες πολλαπλασίασαν τα μηνύματά μας και έδρασαν ως πρεσβευτές μας με ομιλίες, εργαστήρια, online παρουσιάσεις, ειδικά newsletters, θεατρικά δρώμενα, blogs, διαγωνισμούς, έργα ζωγραφικής, πόστερ. Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Παρακάτω παραθέτουμε ανά νομό και αλφαβητικά τους φορείς που δραστηριοποιήθηκαν.

 • Νομός Αιτωλοακαρνανίας
  • 1o  Γενικό Λύκειο Αγρινίου
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: «Ασφαλής Χρήσης του Διαδικτύου»
   Ενημέρωση των μαθητών του σχολείου για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, workshop, δημιουργία poster με συμμετοχή των μαθητών και διανομή ενημερωτικού υλικού

   Γυμνάσιο Παραβόλας
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: «Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου.  Σεβάσου την ζωή των άλλων.»,  Αίθουσα ΓραΣΕΠ Γυμνασίου Παραβόλας. Οργάνωση εκδήλωσης σε επίπεδο σχολείου για την παροχή οδηγιών προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

   Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Παλαίρου
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: δυο εκδηλώσεις στο χώρο του δημοτικού σχολείου, η πρώτη για την ενημέρωση των μαθητών του σχολείου και η δεύτερη για την ενημέρωση των γονιών.
 • Νομός Αργολίδας
  • Γυμνάσιο Νέας Κίου Αργολίδας
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: 25 μαθητές της Γ’ τάξης παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου βίντεο αλλά και πόστερ που δημιούργησαν σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
 • Νομός Αρκαδίας
  • 1o Γυμνάσιο Τρίπολης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: Στη διάρκεια της διδακτικής ώρας του μαθήματος της Τεχνολογίας της Α΄ γυμνασίου (περίπου 100 μαθητές) και Β΄ γυμνασίου (περίπου 130 μαθητές) έγινε παρουσίαση, διανομή και συζήτηση με τους μαθητές του συνοπτικού οδηγού για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου  για τους μαθητές.

 • Νομός Άρτας
  • 4ο Γενικό Λύκειο Άρτας

   http://techfearless.blogspot.com

   Εκτενές αφιέρωμα για τον εορτασμό, με κείμενο, εικόνες, βίντεο.
 • Νομός Αττικής
  • 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Μάκρης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: Το διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου! "It's more than a game, it's your life!". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του σχολείου με τη συμμετοχή μαθητών και γονέων. Έγινε παρουσίαση υλικού μαζί με βίντεο από την ιστοσελίδα της δράσης Saferinternet.gr και συζήτηση με τους μαθητές και τους γονείς.

   1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: Δημιουργία πόστερ, βίντεο, ιστορίας, ποιήματος, ζωγραφιάς.
    
   1ο Γυμνάσιο Περιστερίου
   «Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου την ζωή των άλλων.»
   Συζήτηση με τους μαθητές ανά τμήμα, στηριζόμενοι στην ιστοσελίδα του saferinternet και στην περσινή εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Κορμά. Ζητήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες να φτιάξουν ένα πόστερ, μία ιστορία ή ζωγραφιά σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

   1Οο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας Νέας Μάκρης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: «Διασκεδάζω με ασφάλεια στο Ίντερνετ». Εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου, και ώρες 12:00 – 14:00.

   10ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου
   Παιδιά και γονείς ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Τα παιδιά κλήθηκαν να δημιουργήσουν υλικό (ζωγραφιές, βίντεο, παρουσιάσεις κλπ.) για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

   2ο Δημοτικό  Σχολείο Ν. Ψυχικού
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: «Διαδίκτυο και ηλεκτρονικά παιχνίδια: αφοσιωμένοι μας φίλοι ή επικίνδυνοι εχθροί;». Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, έγινε προβολή βίντεο παιδιών για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την ΣΤ' Δημοτικού για τη χρήση του Διαδικτύου στις τάξεις Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' του Σχολείου μας και ενημέρωσης από εκπρόσωπο του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
    
   2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: «Είμαι στο Ίντερνετ με ασφάλεια». Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων των τμημάτων έγινε προβολή του βίντεο και συζήτηση με τα παιδιά -  Σύνταξη κανόνων “10 σημεία” και ανάρτηση στις τάξεις  (δημιουργία αφίσας)

   20ο Δημοτικό Αγίου Δημητρίου Αττικής, Τάξης ΣΤ2

   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: «Σερφάρω; Ασφαλώς!». Ενημέρωση σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά του σχολείου, κυρίως της τάξης ΣΤ2 μέσα από το υλικό της ιστοσελίδας της δράσης Saferinternet.gr.

   3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας 
   Συμμετοχή στον εορτασμό μέσω της Ιωάννας, πρεσβευτή του σχολείου για την ημέρα αυτή, μέλος του Πάνελ Νέων του Saferinternet.gr. H Iωάννα ανέδειξε το ζήτημα της υπερβολικής ενασχόλησης με το Διαδίκτυο στην κεντρική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

   3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: «Σέρφαρε με ασφάλεια». Ενημέρωση μαθητών της Α’ Γυμνασίου για το πώς μπορούν να επωφελούνται από τις δυνατότητες του web χωρίς να θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο. Στόχος η δημιουργία ηλεκτρονικού πόστερ με τους βασικούς κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο από τους μαθητές.

   4o Δημοτικό Πεύκης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: στην αίθουσα πολλαπλών εφαρμογών  έγιναν τα εξής: παρουσίαση στον διαπεραστικό πίνακα ανά τάξη, ένα πανό που φτιάχτηκε με τα παιδιά, συζήτηση πάνω στα θέματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά, προετοιμασία ειδικού φυλλαδίου από τα παιδιά για το τι πρέπει να προσέχουμε που θα μοιραστεί στη συνέχεια στους γονείς τους.
     
   4ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου
   Εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου: «Διαδίκτυο – φίλος ή εχθρός;». Συζήτηση με τους μαθητές των Στ’ τάξεων για τη σχέση τους και τη χρήση που κάνουν στο διαδίκτυο. Προβολή Power point για τους κινδύνους και πως τους ελαχιστοποιούμε. Διανομή του οδηγού για μαθητές της δράσης Saferinternet.gr.

   5o Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου
   A) Online: Συγγραφή άρθρων για τη σχολική εφημερίδα
   B) Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με συμμετοχή των παιδιών της Α’ γυμνασίου. Τα θέματα της ημερίδας παρουσιάστηκαν από τους ίδιους τους μαθητές. Επίσης οι μαθητές έφτιαξαν και τη σχετική αφίσα για την ημερίδα.
   http://5gym-safeinternet.webs.com/

   5ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: Παρουσίαση εργασιών για το διαδίκτυο.

   7ο Δημοτικό Σχολείο Αναργύρων
   Δημιουργία πόστερ: «Wisafe (wise+safe) Internet choices». Τα παιδιά της ΣΤ τάξης συμμετείχαν σε workshop, το οποίο ετοίμασε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, και ζωγράφισαν ένα πόστερ για το θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

   7ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο τις 2 τελευταίες ώρες λειτουργίας (12:35 – 14:00).

   9ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: Μετά από κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών της Στ΄ τάξης, μέσω των υπολογιστών του σχολείου και της επίσκεψής τους στην ιστοσελίδα του Saferinternet.gr, οι μαθητές «δημιούργησαν» την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, ομαδικά ή ατομικά, έργα σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

   Αττικό Μετρό
   Προβολή στις οθόνες των σταθμών του σποτ "Το Διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι! Προστάτευσε τον εαυτό σου, σεβάσου τη ζωή των άλλων!" την περίοδο 28/1 - 18/2/2010.

   Βαρβάκειο Πειραματικό Γυμνάσιο
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: Την ημέρα του εορτασμού υπήρχαν σε χώρους του σχολείου ταμπλώ με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών. Επιπλέον, οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής και της διδακτικής ενότητας Δίκτυα Υπολογιστών επισκέφθηκαν τον ιστοχώρο της δράσης Saferinternet.gr και δημιούργησαν τον δεκάλογο του καλού surfer. Τέλος, τα μηνύματα του εορτασμού διαδόθηκαν ενημερώνοντας ανάλογα την ιστοσελίδα του σχολείου.

   ΓΕΛ Πικερμίου – Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΓΕΛ Πικερμίου

   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: Ενημερωτική παρουσίαση για το διαδικτυακό προφίλ των μαθητών του ΓΕΛ Πικερμίου, τους κινδύνους του διαδικτύου και την προστασία των εφήβων από αυτούς, στους κηδεμόνες του ΓΕΛ Πικερμίου και του Γυμνασίου Πικερμίου από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του ΓΕΛ Πικερμίου, ανοιχτή συζήτηση.

   ΓΡΑ.ΣΕΠ 4ου Γυμνασίου Ιλίου
   Υλοποιήθηκαν δύο δράσεις μέσα στο σχολείο: α) εργαστήριο στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας και β) πραγματοποίηση Ημέρας Σταδιοδρομίας με τίτλο «Διερευνώ το Διαδίκτυο με Υπευθυνότητα και Ασφάλεια» και με αποδέκτες τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας.
    
   Δήμος Αίγινας
   Σειρά από ομιλίες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στο Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ, με σύνθημα «Πριν δημοσιεύσεις σκέψου». Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν στους μαθητές οι κίνδυνοι που μπορεί να προέρχονται από τη μη ορθή χρήση του Διαδικτύου. Στους μαθητές μοιράστηκε συνοπτικός οδηγός για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

   Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών
   Σειρά δραστηριοτήτων από 31/1/2011 έως 10/2/2011 με τη συμμετοχή όλων των τάξεων του σχολείου, τη βιβλιοθήκη, το εικαστικό τμήμα, τη μαθητική κοινότητα και τους ομίλους. Υλοποιήθηκαν τα εξής:
   Α) Συμπλήρωση ερωτηματολογίου από τους μαθητές και συζήτηση με τους δασκάλους γύρω από την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
   Β) Υλοποίηση δράσεων στο μάθημα της πληροφορικής: comic βασισμένα σε online παιχνίδια, wikis, εργασία με θέμα την κοινωνική δικτύωση, δημιουργία powerpoint γύρω από την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, δημιουργία αφίσας με τη στήριξη του εικαστικού τμήματος.
   Γ) Debate στο Θέατρο του Δημοτικού Σχολείου από το μαθητική κοινότητα, με θέμα τους κινδύνους και τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Διαδικτύου.
   Δ) Παρουσίαση εργασιών που αφορούν την ρομποτική, την ασφάλεια των πληροφοριών τα διαδικτυακά παιχνίδια και τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα της χρήσης του Διαδικτύου από τους ομίλους Ρομποτικής, Ψηφιακής Ξενάγησης, Ηλεκτρονικής Εφημερίδας και UNESCO.
   E) Κατασκευή τριών «σταθμών» στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου με θέματα την ακρίβεια των διαθέσιμων πληροφοριών στο Διαδίκτυο, τη χρήση των avatars και τη μη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων και έκθεση με βιβλία και άλλο πληροφοριακό υλικό.
   ΣΤ) Εκδήλωση προς γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με ομιλητές από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και από την Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ του Ε.Κ.Α.Δ.

   “Διαγλωσσικό” Κέντρο Ξένων Γλωσσών
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: Προβολή και συζήτηση των μικρού μήκους φιλμ του Βρετανικού Child Exploitation and Online Protection Center:
   1)  http://www.youtube.com/watch?v=hK5OeGeudBM&feature=channel
   2)  http://www.youtube.com/watch?v=_o8auwnJtqE&feature=channel

   Εκπαιδευτήρια ΚΑΝΤΑ
   Για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 και στηριζόμενοι στο φετινό σύνθημα: «Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου! Σεβάσου την ζωή των άλλων!»,  οι μαθητές της Γ' και Δ' Δημοτικού συνεργάστηκαν και κατασκεύασαν τρία (3) επιτραπέζια παιχνίδια για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, παραλλαγές των παιχνιδιών Μονόπολη, Φιδάκι και Γκρινιάρη.

   Εκπαιδευτική Αναγέννηση
   Στο μάθημα νέων τεχνολογιών τα παιδιά ενημερώθηκαν πάνω στην ασφάλεια στο διαδίκτυο, μοιράστηκαν εμπειρίες και απόψεις και κλήθηκαν να δημιουργήσουν τη δική τους αφίσα με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

   Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: ημερίδα με ομιλητή τον κύριο Μανώλη Σφακιανάκη, με τίτλο «Ασφάλεια και Διαδίκτυο».

   Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph Πεύκης
   Α) Παρακολούθηση ομιλίας κ. Κορμά «Πλοηγηθείτε στο Internet με ασφάλεια» στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ο.Τ.Ε. στις 20 Ιανουαρίου (Β΄ Γυμνασίου).
   Β) Δεύτερο δεκαήμερο Φεβρουαρίου: κοινή εκδήλωση με τη Microsoft Hellas (Συνεργάτες στη Μάθηση). με θέμα «Ασφάλεια και διαφύλαξη προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο» (Γυμνάσιο).
   Γ) Ανάρτηση του banner του Saferinternet.gr με σύνδεσμο στον ιστοχώρο.
   Δ) Δημοσίευση οδηγιών για ασφαλές offline & online gaming στον ιστοχώρο του σχολείου.

   Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου
   Επιμορφωτικό εργαστήρι :‘Ασφαλές Διαδίκτυο’. Εκδήλωση στο σχολικό εργαστήριο του Εσπερινού Λυκείου, με συμμετέχοντες μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς. Η εκδήλωση είχε τη μορφή επιμορφωτικού διαθεματικού εργαστηρίου και διήρκεσε 2 διδακτικές ώρες.
    
   Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Χρυσόστομος Σμύρνης/ Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης, 4o τμήμα της Ε΄ τάξης
   Διαδραστική συζήτηση, ανταλλαγή βίντεο και ιστοσελίδων με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου με τη συμμετοχή των μαθητών της Ε τάξης, των γονέων και του δασκάλου τού τμήματος. Η δραστηριότητα αυτή έγινε με τη χρήση του ασφαλούς κοινωνικού δικτύου μάθησης για μαθητές και δασκάλους www.Edmodo.com.
    
   INTERactive EDucation
   Εκδηλώσεις με θέμα: «Δεν είναι απλά άλλο ένα παιχνίδι! Είναι η ζωή σου»:
   Α) Ανάρτηση στην κεντρική σελίδα και κάλεσμα της κοινότητας των χρηστών της πλατφόρμας www.schoolessons.gr σε υποβολή εργασιών κάθε τύπου.
   Β) Κάλεσμα ομάδων των χρηστών σε διαδικτυακή συζήτηση  με το ίδιο θέμα την 8η Φεβρουαρίου.
   Γ) Διοργάνωση εκδήλωσης με το ίδιο θέμα στις εγκαταστάσεις της Interactive Education με καλεσμένους γονείς, παιδιά και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου.

   Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Προνοή» Δ. Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ
   Α) Άρθρο σχετικά με το ασφαλές Διαδίκτυο και προώθηση στον τοπικό Τύπο.
   Β) Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ομάδων γονέων & εκπαιδευτικών και διανομή του οδηγού «Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου».

   Λεόντειο Λύκειο Πατησίων-Δημοτικό (Τμήμα Ε1)
   Ενημέρωση μαθητών άλλων τάξεων, και ανάρτησηbanner στο site του σχολείου. Επιπλέον, δημιουργία ιστοχώρου στον οποίο αναρτήθηκαν οι δράσεις: www.filvis.net/safer

   Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Βίκυ Μαντά Παπαδάτου
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και δημιούργησαν ζωγραφιές για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο στα πλαίσια του μαθήματος Αισθητικής Αγωγής.
    
   Πολιτιστική Ομάδα ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

   Online ενημέρωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

   Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: «Ασφαλή χρήση και κατάχρηση του διαδικτύου. Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου» με ομιλητή τον κ. Γιώργο Κορμά. Η εκδήλωση απευθύνθηκε στους γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου ΔΗΜ/ΓΥΜ/ΛΥΚ.

   Technokids-Technoplus Π. Φαλήρου

   Παρουσίαση προς τους μαθητές και τους γονείς για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

   Φροντιστήρια Σπανουδάκη Μαρία
   Στις αίθουσες των Φροντιστηρίων αφιερώθηκαν 45 λεπτά στα τμήματα Αγγλικών των εφήβων για διαλογική συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία και τη χρήση του ασφαλούς διαδικτύου με την καθοδήγηση του καθηγητή της Πληροφορικής.

   www.pamebolta.gr
   Online: Ανάρτηση banner και αναλυτικό κείμενο για την μέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 με φωτογραφίες και βίντεο που απεστάλησαν από τη Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr.
 • Νομός Αχαΐας
  • 3ο Γενικό Λύκειο Πάτρας
   Εκδήλωση στο χώρο του σχολείου προς μαθητές και προς εκπαιδευτικούς.
    
   Βάλμας Θεοφάνης, Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαϊας
   Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Αίγειρας με τίτλο: «Ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης μαθητών στο Διαδίκτυο». Έγινε ενημέρωση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου σχετικά με τις διαδικτυακές απειλές και παρουσιάστηκαν αποτελέσματα σχετικής έρευνας του εισηγητή.

   Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Παν/μίου Πατρών
   Ημερίδα: «Ασφαλές Διαδίκτυο: Αγωγή και Προστασία Παιδιών και Εφήβων». Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και τα Τμήματα Αγωγής Υγείας της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαϊας, με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Νομού Αχαϊας.  Ο κύριος Γιώργος Κορμάς εκπροσώπησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με ομιλία. Διανεμήθηκαν οι δύο συνοπτικοί οδηγοί της δράσης Saferinternet.gr προς μαθητές και προς εκπαιδευτικούς.

   Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Πατρών
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Το Διαδίκτυο είναι κάτι περισσότερο από ένα  παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου την ζωή των άλλων.» Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, μια ομάδα (5 μαθητές) της Γ’ Γυμνασίου παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τις ανησυχίες, προβληματισμούς και τα αποτελέσματα της έρευνάς τους. Εκτός από ομιλία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που είχε απαντηθεί από όλους τους μαθητές του
   σχολείου. Επίσης, την περίοδο 8-20/2/2011 αναρτήθηκε μεγάλο πόστερ στο χώρο του σχολείου.

   ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: Ωριαία ενημέρωση προς τους μαθητές του σχολείου για βασικά θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου. Ενσωμάτωση πολυμέσων στην εκδήλωση με στόχο να γίνει όσο πιο ενδιαφέρουσα για τους μαθητές.
 • Νομός Βοιωτίας
  • 5o Γυμνάσιο Θήβας
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο:  Κάνοντας χρήση των διαδραστικών συστημάτων που τοποθετήθηκαν στο σχολείο μας έγινε χρήση των παιχνιδιών που υπάρχουν στo site της δράσης Saferinternet.gr, κυρίως των σταυρόλεξων, και παράλληλα έγινε συζήτηση γύρω από τα διάφορα θέματα που θα προκύπτουν. Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου.  
    
   Γυμνάσιο Θεσπιών
   Ημερίδα: «Ηθική και υπολογιστές». Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, έγινε ομιλία του καθηγητή πληροφορικής ΠΕ20 Ιωάννη Ξηρογιάννη, παρουσίαση powerpoint «Ηθική και υπολογιστές», παρουσίαση βίντεο με τις επιπτώσεις του Ίντερνετ σε κοινωνικό, ψυχοσωματικό, οικονομικό και ηθικό επίπεδο στη ζωή του ανθρώπου, και συζητήθηκαν τρόποι βέλτιστης αντιμετώπισης.
    
   Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου
   Εκδήλωση στο σχολείο: «Όπως στη ζωή, έτσι και στο διαδίκτυο φέρομαι». Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί  μαζί,  σε ένα εργαστήριο ευαισθητοποίησης για συνειδητές επιλογές δράσης και διασύνδεσης της πραγματικής και της εικονικής ζωής στο διαδίκτυο.

   http://nipkapar.blogspot.com/2011/02/2011.html
    
 • Νομός Δράμας
  • 1ο  Γενικό Λύκειο  Δράμας
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Οι κίνδυνοι του διαδικτύου, η σωστή χρήση του και οι έφηβοι»

   3ο Γενικό Λύκειο Δράμας
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: «Το ασφαλές διαδίκτυο είναι και δική σου υπόθεση». Ομιλία με ταυτόχρονη παρουσίαση και στη συνέχεια συζήτηση.

   4ο Γενικό Λύκειο Δράμας

   Υλικό από τον δικτυακό τόπο saferinternet.gr θα αναρτηθεί στην αρχική σελίδα του δικτυακού τόπου του σχολείου, την εβδομάδα από 7-13 Φεβρουαρίου 2011. Παράλληλα ως ιστοσελίδα του μήνα για τον Φεβρουάριο θα προτείνεται το www.saferinternet.gr

   Κέντρο ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Δράμας
   Έγιναν εκδηλώσεις σε 6 σχολεία με τίτλο: «Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι»:
   Α) 4ο  Γυμνάσιο Δράμας,  2/2/2011
   Β) Εσπερινό Γυμνάσιο & ΓΕΛ Δράμας, 8/2/2011
   Γ) ΕΠΑΛ Κ.Νευροκοπίου, 10/2/2011
   Δ) 1ο ΓΕΛ Δράμας, 14/2/2011
   Ε) Γυμνάσιο Δοξάτου, 16/2/2011
   ΣΤ) Γυμνάσιο & ΓΕΛ Καλαμπακίου Δράμας , 23/2/2011

   Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δράμας

   Εκδηλώσεις με θέμα: «Internet – Από το χθες στο αύριο με ασφάλεια». Ενημερώσεις σε σχολεία του νομού για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσα στην εβδομάδα εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στο τέλος των οποίων έγινε συζήτηση με τα παιδιά για να εντοπιστούν λάθη και παραλείψεις στη χρήση του Διαδικτύου.
 • Νομός Έβρου
  • 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χηλής
   Εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου στο σχολείο: «Το Διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου».

   Εθνολογικό Μουσείο Θράκης & Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Progress
   Α) Δημιουργία κόμικ με τίτλο: «Η Val και ο Rafi δυο φίλοι απ'τα παλιά».
   Β) Εκδήλωση: «Η ασφάλεια σου, η ζωή σου». Στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στα πλαίσια του πολιτιστικού καφενείου, πραγματοποίηθηκε ομιλία - συζήτηση - παρουσίαση υλικού, από εκπαιδευτικούς πληροφορικής και παιδιά, με θέμα το bulling. Καλεσμένοι ομιλητές: Τεχνικός ΚΕΠΛΗΝΕΤ 'Έβρου, ψυχολόγος, εκπαιδευτικοί αλλά και νεαροί μαθητές. Εκτός από συζήτηση έγινε παρουσίαση κόμικ με θέμα το bullying «Η Val και ο Rafi δυο φίλοι απ'τα παλιά» (προϊόν μαθητικής εργασίας). Τέλος, τέθηκαν προς ανοικτή συζήτηση από τους νεαρούς μαθητές θέματα ασφάλειας προς το κοινό.

   saferinternet2011.wordpress.com

   Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής Έβρου (ΕΚΠΕ)

   Ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων για θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή και απευθύνθηκε σε γονείς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ενώ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση.
 • Νομός Ζακύνθου
 • Νομός Ηλείας
  • Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών
   Εκδήλωση στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, Αμαλιάδα, με στόχο την ενημέρωση των γονιών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την υγιεινή διατροφή των παιδιών. Στους παρευρισκομένους μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό από την ιστοσελίδα της δράσης Saferinternet.gr.
 • Νομός Ημαθίας
  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
   Εκδήλωση με τίτλο: «Η Βιβλιοθήκη γιορτάζει την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου»
   Ολοήμερο συμβάν στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης . Τα σποτάκια προβλήθηκαν σε μεγάλη οθόνη στο  ισόγειο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας σε παιδιά Δημοτικού, διανεμήθηκαν φυλλάδια και έγινε ενημέρωση από τον κο Μπίκα (Πληροφορικό) για τους κινδύνους του Διαδικτύου.

   Νηπιαγωγείο Στενημάχου Ημαθίας
   Δημιουργία πόστερ, βίντεο, ιστορίας, ποιήματος, ζωγραφιάς.
    
   Σχολική Βιβλιοθήκη Γυμνασίου Καβασίλων Ημαθίας
   Στη διάρκεια της εβδομάδας  κάθε ένα  από  τα τμήματα της Α΄ τάξης  επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη για 2 ώρες και συμμετείχε στη δράση, που περιλάμβανε:
   α) Multimedia παρουσίαση του θέματος  σε ειδικές ενότητες
   β) Συζήτηση
   γ) Ασκήσεις εμπέδωσης της σωστής χρήσης του διαδικτύου
   Υπήρξε καθολική συμμετοχή των μαθητών και ζωηρό ενδιαφέρον.
 • Νομός Ηρακλείου
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο:  Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου έγινε παρουσίαση με χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλέστερη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά.

   5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης

   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο:  Ενημέρωση των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο από την υπεύθυνη επικοινωνίας της ανοιχτής γραμμής SafeLine, κα Μελτίνη Χριστοδουλάκη.

   Γενικό Λύκειο Τυμπακίου Κρήτης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «it’s more than a game…it’s your life». Παρουσίαση για τα πιο κρίσιμα και πολυσύχναστα σημεία του διαδικτύου και τους ενδεχόμενους κινδύνους που κρύβουν (πχ. Face book, YouTube, κλπ).

   Γυμνάσιο Αγίων Δέκα – Τάξη Γ1 & Τάξη Γ2

   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Ασφαλές Διαδίκτυο – εξαρτάται από εμάς». Παρουσίαση, ομιλία, συζήτηση.

   Γυμνάσιο Μελεσών
   Α) Online ενημέρωση με δημιουργία blog για το ασφαλές διαδίκτυο..
   Β) Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Ταξιδεύοντας στο Διαδίκτυο … ασφαλώς!!»

   Δημοτικό Σχολείο Καβροχωρίου
   Εκδήλωση στο σχολείο με τίτλο: «To internet δεν είναι παιχνίδι. Μαθαίνω και προστατεύω τον εαυτό μου.»  Έγινε ενημέρωση από το δάσκαλο και έναν καθηγητή πληροφορικής για τα οφέλη και τους κινδύνους του διαδικτύου. Πραγματοποίηθηκε με τη βοήθεια των Η/Υ του σχολείου επισήμανση των κινδύνων από την αλόγιστη χρήση του  διαδικτύου. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε αφίσα με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσα από δύο ομάδες: μια ε μαθητές και μια με γονείς των μαθητών.
 • Νομός Θεσσαλονίκης
  • 1o Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Safe-surf στο Διαδίκτυο». Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Ε1, Ε2 και ΣΤ ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που υπάρχουν όταν σερφάρουν και επικοινωνούν στο διαδίκτυο καθώς και τους τρόπους προστασίας τους.

   14o  ΕΠΑ.Λ. ΕΣΠ. Θεσσαλονίκης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Γνωρίζεις το διαδίκτυο; Ποιος είναι αυτός ο μεγάλος άγνωστος;».  Περιεχόμενα εκδήλωσης:
   1. Οι νέες τεχνολογίες στη ζωή μας
   2. Αλλαγή του τρόπου ζωής του συγχρόνου ανθρώπου       
   3.  Γιατί επηρεάζουν οι νέες τεχνολογίες τη ζωή μας;
    4. Πραγματική Ζωή - Εικονική Ζωή
    5. Πώς ζούμε με την ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση
    6. Εθισμός στο Διαδίκτυο
    8. Συμπεράσματα – Προτάσεις - Συζήτηση

   Γιάννης Λεύκος, Εκπαίδευση & Τεχνολογία - ICT in Education
   Ανάρτηση banner στο ιστολόγιο με σύνδεσμο στη σελίδα της εκδήλωσης για τον εορτασμό SID’11. Πρόκειται για ιστολόγιο που χρησιμοποιείται για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου στη χρήση και ένταξη των ΤΠΕ. Η ενημέρωσή τους σχετικά με την εκδήλωση SID’11 είναι πολύ σημαντική διότι όχι μόνο αποτελούν οι ίδιοι χρήστες του διαδικτύου αλλά είναι και φορείς ενημέρωσης των δικών τους μαθητών, για τον τρόπο της ασφαλούς χρήσης του.

   2ο Γυμνάσιο Μαλακοπής
   Διδασκαλία με τίτλο «Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου», που θα πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου Μαλακοπής Θεσσαλονίκης.  Η διδασκαλία αποτελείτο από επτά μέρη-δραστηριότητες και η συνολική της διάρκεια ήταν δύο διδακτικές ώρες. Σκοπός της να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τους διάφορους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση του Διαδικτύου και των άλλων Τ.Π.Ε. και να μάθουν να τους αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά.  Σε όλες τις φάσεις της διδασκαλίας τα κύρια στοιχεία του διδακτικού σχεδιασμού ήταν η ενθάρρυνση των μαθητών για ενεργό συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία και η μετατροπή του ρόλου του καθηγητή σε συντονιστή και καθοδηγητή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

   2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας
   Δημιουργία μίας παρουσίασης σε Power point με τίτλο «Ξέρουμε που « σερφάρουμε;» για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η παρουσίαση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του σχολείου (http://2dim-peraias.thess.sch.gr/). Παράλληλα μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο στους γονείς της Ε’ και  ΣΤ΄ τάξης. Επίσης έγιναν ενημερωτικά μαθήματα στους μαθητές του σχολείου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

   2ο  Γυμνάσιο Πολίχνης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «« Μεγαλώνοντας με το Διαδίκτυο:  It’s more than a game, it’s your life!».  Ομάδες της Γ’ τάξης διοργάνωσαν δράση ενημέρωσης σε όλα τα παιδιά του σχολείου με προβολές βίντεο και διανομή ενημερωτικού υλικού.

   31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «@ΣΦ@ΛΩΣ …ΣΕΡΦ@ΡΩ».  Παρουσίαση σε γονείς και μαθητές των κινδύνων που παραμονεύουν από τη μη ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

   4ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο – Προστάτευσε τον εαυτό σου» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού και δημιουργία αφίσας με τα καλύτερα έργα. Ο διαγωνισμός διεξήχθη από 24-1-2001 έως 4-2-2011 και έγινε δημιουργία της αφίσας. Τα έργα αναρτήθηκαν στους χώρους του σχολείου και στο διαδίκτυο.

   41o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Δεν είναι μόνο παιχνίδι …». Έγιναν τα εξής:
   Α) Ανάρτηση υλικού από τη δράση Saferinternet.gr στο ιστολόγιο του σχολείου.
   Β) Η Γ΄τάξη έκανε στο σχολείο έκθεση ζωγραφικής με Θέμα: « Ασφάλεια και Διαδίκτυο». Τα έργα τοποθετήθηκαν στην είσοδο του σχολείου.
   Γ) Η Δ΄τάξη ετοίμασε αφίσες με το ίδιο θέμα για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
   9ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με θέμα: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου έγινε παρουσίαση  για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στους γονείς από υλικό της ιστοσελίδα του Saferinternet.gr και από μια ημερίδα που παρακολουθήσαμε γι’ αυτό το θέμα.

   9ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με θέμα: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου έγινε παρουσίαση  για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στους γονείς από υλικό της ιστοσελίδα του Saferinternet.gr και από μια ημερίδα που παρακολουθήσαμε γι’ αυτό το θέμα.

   Αριστοτέλειο Κολλέγιο - Δημοτικό
   Μαθητές της Ε’ και της Στ’ Δημοτικού παρουσίασαν σε μικρότερους μαθητές ένα blog που δημιούργησαν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το blog περιέχει video, παιχνίδια, αφίσες, χρήσιμες συμβουλές για την προστασία κ.α.) Τα παιδιά διεξήγαγαν ενδοσχολική έρευνα για τη σωστή χρήση των Η/Υ αλλά και για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο blog. Τέλος, έγινε αναφορά στο netiquette και γνωριμία με χρήσιμες ιστοσελίδες για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.  

   Businesswoman
   Ανάρτηση Banner της δράσης Saferinternet.gr στο site businesswoman.gr.

   Πειραματικό Σχολείο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

   TECHNOplanet
   Δημιουργία έργων από τους μαθητές της σχολής το απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου. Στο τέλος του μαθήματος έγινε επίδειξη των έργων προς τους γονείς με παράλληλη ενημέρωση.

   ΧΕΝ (Χριστιανική Ένωση Νεανίδων) Χαριλάου Θεσ/νίκης – Ομάδα Γυναικών
   Ημερίδα με τίτλο: «Ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο (Κίνδυνοι, Εθισμός, Προστασία). Ομιλία της κ. Μαρίας Παπαδοπούλου, Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής σχετικά με την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, εστίαση στο ρόλο της παιδείας, του σχολείου και της οικογένειας και συζήτηση με το κοινό. Διανομή των φυλλαδίων που δημιούργησε η ομιλήτρια «Γνωρίζετε τι γιορτάζουμε σήμερα;» και «Αγωγή υγείας και ασφαλές διαδίκτυο» με συγκεκριμένες οδηγίες ασφάλειας για τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, και με θέματα όπως οι κίνδυνοι στο Διαδίκτυο, ο εθισμός, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η κοινωνική δικτύωση και με χρήσιμες διευθύνσεις βοήθειας.
 • Νομός Ιωαννίνων
 • Νομάς Καβάλας
  • AKROAMA FM 978
   μετάδοση ραδιοφωνικού σποτ και ανάρτηση online πόστερ.

   Ηρακλής Λαμπαδαρίου

   Α) Ανάρτηση του banner για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο προσωπικό ιστολόγιο.
   Β) Ανάρτηση banner και άλλου σχετικού υλικού της εκδήλωσης στην προσωπική σελίδα στο Facebook.
   Γ) Δημοσίευση στα ελληνικά και τα αγγλικά του συνθήματος της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter.
 • Νομός Καρδίτσας
  • Γυμνάσιο Προαστίου Καρδίτσας
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Σερφάροντας στο Διαδίκτυο με ασφάλεια». Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι διευθυντές του Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου Προαστίου, τα οποία συστεγάζονται, όλοι οι καθηγητές και οι μαθητές των δύο σχολείων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής του Γυμνασίου και του Λυκείου κ. Αλέξανδρος Γκίκας, ο οποίος εξήγησε στους μαθητές τα οφέλη και τους κινδύνους που κρύβει ο αχανής χώρος του Διαδικτύου. Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Την εκδήλωση επιμελήθηκαν ο καθηγητής του Γυμνασίου Προαστίου κ. Αλέξανδρος Γκίκας, με τη συνεργασία των καθηγητών Πληροφορικής των δύο σχολείων, κ. Παναγιώτη Γώγου και Ιωάννη Σβάρνα, καθώς και την πολύτιμη συμβολή του καθηγητού του Γυμνασίου κ. Δημητρίου Κούζα.
 • Νομός Κορινθίας
  • Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
   Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

   Δημοτικό Σχολείο Βραχατίου
   Ανάρτηση του banner, συνδέσμου του ειδικού σποτ και  των Δελτίων Τύπου για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στον ιστοχώρο του σχολείου, ενημέρωση των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης με το υλικό που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της δράσης Saferinternet.gr, παρουσίαση σχετικών βίντεο και διαδραστική συζήτηση για να εκφράσουν τα παιδιά την άποψή τους. Επιπλέον, τα παιδιά ζωγράφισαν ένα μήνυμα, ένα σύνθημα, μια εικόνα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

   Νέο Φροντιστήριο Ξυλοκάστρου – Κιάτου - Δερβενίου

   Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.
 • Νομός Λάρισας
  • 5ο Λύκειο Λάρισας
   Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας του σχολείου συζητήθηκε με τα παιδιά του προγράμματος το θέμα: «FACEBOOK: Βιωματική προσέγγιση των πράξεων και των ενεργειών μας.» Κατανόηση των κινδύνων και μηχανισμοί αυτοπροστασίας σε:
   - Διασφάλιση προσωπικών δεδομένων
   - Παραβατική συμπεριφορά
   - Χτίσιμο ψεύτικου εαυτού
   - Εθισμός
   - Αποδέσμευση από την πραγματικότητα
   Την ίδια ημέρα , στις ώρες των μαθημάτων επιλογής «Εφαρμογές Πληροφορικής» έγινε παρουσίαση υλικού και προβολή βίντεο από τη σελίδα του saferinternet.gr και θα ζητήθηκε από τους μαθητές να δημιουργήσουν μια σχετική αφίσα ή ζωγραφιά

   Γυμνάσιο Αγιάς
   Εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο "Χρυσαλλίδα" με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τη συμπαράσταση το Δήμου Αγιάς. Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου, καθώς και αρκετοί γονείς. Από το διευθυντή του Γυμνασίου παρουσιάστηκαν με εύστοχο τρόπο οδηγίες και βίντεο για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών. Προβληματισμό από την πλευρά των γονέων εξέφρασε σε σύντομη εισήγησή τους η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η εκδήλωση έκλεισε με παρέμβαση του δημάρχου Αγιάς αναφερόμενος στις κοινωνικές προεκτάσεις του θέματος στη σχολική ζωή και στον εθελοντισμό.

   Γυμνάσιο Πλατύκαμπου Λάρισας
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Πρώτα ενημερώσου, μετά δικτυώσου». Οι μαθητές του Γ3 τμήματος ανέλαβαν, με τη βοήθεια της εκπ/κού Πληροφορικής, να δημιουργήσουν παρουσίαση με τους κινδύνους από την απρόσεκτη και αλόγιστη χρήση του Facebook και των Online Games καθώς και να δώσουν στους συμμαθητές τους οδηγίες για τη διαφύλαξη των προσωπικών τους στοιχείων μέσα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης . Αφιερώθηκαν 2 ημέρες (8 και 9-2-2011), ώστε οι μαθητές να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους (κάθε ώρα ενημερωνόταν και άλλο τμήμα), και να τους μοιράσουν έναν σύντομο έντυπο οδηγό για τις ενέργειες που θα ήταν καλό να κάνουν στο προφίλ τους στο Facebook αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να επιλέγουν παιχνίδια (PEGI).
 • Νομός Λασηθίου
  • 3o Δημοτικό Ιεράπετρας Κρήτης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.
 • Νομός Μαγνησίας
  • Ράδιο-Ένα  102,5 (Βόλος), Εφημερίδα «Μαγνησία» & www.magnesianews.gr
   Μετάδοση μηνυμάτων από ραδιόφωνο, ανάρτηση Banner και Δελτίων τύπου στο web site και δημοσίευση δελτίων Τύπου και ειδικής ρεκλάμας στην εφημερίδα
 • Νομός Μεσσηνίας
  • Εκπαιδευτήρια Μπουγά
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

   ΕxpertIN Καλαμάτας

   Παρουσίαση διάρκειας 1 ώρας με τίτλο: «SAFE INTERNET-SAFE CHAT- SAFE FACEBOOK». Παρουσίαση των κινδύνων που διατρέχει ένας ανήλικος κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο, στο chat ή στο Facebook. Τρόποι αντιμετώπισης.
 • Νομός Μυτιλήνης
  • 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης
   Εργασία πάνω στην ασφάλεια του Διαδίκτυο, εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Εξάρτηση των εφήβων από τους Η/Υ και το Διαδίκτυο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, παρουσίαση εργασίας και επιπρόσθετου υλικού.
 • Νομός Ξάνθης
  • ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ξάνθης
   Το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ξάνθης ετοίμασε για τον εορτασμό της ημέρας αυτής, ένα ερωτηματολόγιο, μια παρουσίαση και ένα σύνολο από συνδέσμους με υλικό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο που απευθύνεται σε παιδιά. Το υλικό αυτό προσφέρθηκε για να  γίνει σε όλες τις τάξεις δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, στο μάθημα πληροφορικής,  μία ωριαία δραστηριότητα, την εβδομάδα 7 με 11 Φεβρουαρίου.

   Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (συνδιοργάνωση)
   Εκδήλωση με τίτλο: «Αφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο: απειλές και πιθανές λύσεις». Στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης έγινε ομιλία προς γονείς από τoν Επ. Καθηγητή Βασίλη Κάτο και την Υποψήφια Διδάκτωρ Σοφία-Άννα Μενεσίδου, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολυτεχνική Σχολή ΔΠΘ.
 • Νομός Πέλλας
  • Δημοτικό Σχολείο Καρυδιάς
   Ενημέρωση στο μάθημα των νέων τεχνολογιών σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου (έντυπο υλικό και παρουσιάσεις).

   Δημοτικό Σχολείο Κερασιάς
   Ενημέρωση στο μάθημα των νέων τεχνολογιών σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου (έντυπο υλικό και παρουσιάσεις).
    
   Δημοτικό Σχολείο Ρίζου
   Ενημέρωση στο μάθημα των νέων τεχνολογιών σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου (έντυπο υλικό και παρουσιάσεις)

   Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας
   Ενημέρωση στο μάθημα των νέων τεχνολογιών σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου (έντυπο υλικό και παρουσιάσεις).
 • Νομός Πιερίας
  • 2ο  Γυμνάσιο Κατερίνης
   Α) Διαγωνισμός αφίσας με  θέμα: «ασφαλές  διαδίκτυο».
   Β) 7 & 8 Φεβρουαρίου: Προβολή ανά  τμήμα  του υλικού που απεστάλη από τη δράση Saferinternet.gr,  συνοπτικός  οδηγός  για  τους  μαθητές . Ακολούθησε συζήτηση  με τους  μαθητές  και  θα  μοιράστηκε  ανάλογο  υλικό. Στο τέλος βραβεύτηκε η καλύτερη αφίσα, με έπαθλο ανάλογο του θέματος.

   2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Συμμετέχω και ωφελούμαι πραγματικά από το Διαδίκτυο»
   Α) Προβολή στους μαθητές DVD με θέμα «Εθισμός στο Διαδίκτυο» από τη σειρά της ΕΤ1 «Υγεία στην Ευρώπη». Σχολιασμός και διαδραστική συζήτηση με τους καθηγητές πληροφορικής του σχολείου.
   Β) Διάθεση στους γονείς των μαθητών ενημερωτικού φυλλαδίου με οδηγίες για ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στο διαδίκτυο.
   Γ) Προβολή DVD με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου. Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
   Δ) Δημιουργία πόστερ ή ζωγραφιάς των μαθητών σχετική με το φετινό εορτασμό «It’s more than a game, it’ s your life».
   Ε) Παρακολούθηση animated clips και συμπλήρωση κουίζ ερωτήσεων από τους μαθητές σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

   5ο Γυμνάσιο Κατερίνης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: «Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι» στο γυμναστήριο του σχολείου και την αίθουσα πληροφορικής.

   6o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης
   Έκθεση ζωγραφιών των μαθητών στο χώρο του σχολείου. Την 8η Φεβρουαρίου  2011 εκτέθηκαν στο χώρο του σχολείου οι ζωγραφιές που δημιούργησαν οι μαθητές τις τελευταίες δύο εβδομάδες σχετικά με την «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» ώστε να τις δουν όλοι οι μαθητές του σχολείου και οι δάσκαλοι και να ενδιαφερθούν για το παραπάνω θέμα.

   Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας
   Δημιουργήθηκε φυλλάδιο και αφίσα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η αφίσα αναρτήθηκε σε χώρους του σχολείου και το φυλλάδιο διανεμήθηκε σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

   Γενικό Λύκειο Λιτόχωρου
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: «Πρωινή Ανάγνωση – Εβδομάδα Αφιερωμένη στο Ασφαλές Διαδίκτυο». Κάθε πρωί από τις 7 έως τις 11 Φεβρουαρίου έγινε την ώρα της έναρξης των μαθημάτων ενημέρωση σε όλους τους μαθητές του Λυκείου για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο. Επίσης, εστάλη ενημερωτικό έντυπο σε όλους τους γονείς.
    
   Γυμνάσιο Αιγινίου
   Α) Δημιουργία και παρουσίαση μικρής έκτασης 3D βίντεο σχετικού με το θέμα.
   Β) 3πτυχο ενημερωτικό φυλλάδιο με οδηγίες για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς (πηγή ο ιστοχώρος της δράσης Saferinternet.gr).
   Γ) Ολιγόλεπτα βίντεο με Θέματα «Εθισμός στο Διαδίκτυο 1» και «Επικίνδυνος εθισμός στα παιχνίδια του Διαδικτύου» από τηλεοπτική εκπομπή του κου Θεοδωράκη.
   Δ) Βίντεο σποτ από την ιστοσελίδα της δράσης Saferinternet.gr με θέμα «Το Διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι!».
   E) Ολιγόλεπτη ομιλία με οδηγίες προς τους μαθητές του σχολείου.
   ΣΤ) Καταχώρηση των banner για το ασφαλές Διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του σχολείου και στο 3πτυχο.
   Ζ) Ανάρτηση των οδηγιών και άλλων πληροφοριών στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.
   Η) Εκδήλωση μέσα στο σχολείο, στο κλειστό γυμναστήριο. Την 6η και 7η ώρα της 8ης Φεβουραρίου συγκεντρώθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου καθώς και μαθητές της Α' Τάξης του ΕΠΑ.Λ Αιγινίου, προκειμένου να ενημερωθούν για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, για τους κινδύνους που εγκυμονεί το Διαδίκτυο, να δουν βίντεο που, είτε δημιούργησαν συμμαθητές τους, είτε είναι έτοιμα και αφορούν το ασφαλές Διαδίκτυο, και να τους μοιραστεί τρίπτυχο φυλλάδιο με οδηγίες προς αυτούς και τους γονείς τους.

   Γυμνάσιο Μακρυγιάλου Πιερίας
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Κινούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο». Ενημέρωση των μαθητών για το διαδίκτυο και τους κινδύνους του. Παρουσίαση από την ομάδα των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας.
 • Νομός Πρεβέζης
  • Γυμνάσιο Μεσοποτάμου
   Εκδήλωση στο σχολείο. Στην διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκε στους μαθητές και τους γονείς ο συνοπτικός οδηγός για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου της δράσης Saferinternet.gr καθώς και φυλλάδια σχετικά με ερωτήσεις όπως, τι είναι τα chat rooms-συνομιλία με ασφάλεια, προστασία της ιδιωτικής ζωής. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε βίντεο σχετικό με  την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου για παιδιά & νέους.  Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν εκθέσεις με θέμα: “Μια ματιά στην εικονική ζωή ενός εφήβου για ένα 24ωρο” καταθέτοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες. Τέλος ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς. Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση με ζωγραφιές των μαθητών που απεικονίζουν την άποψή τους για τον υπολογιστή και το διαδίκτυο.

   Δέσκειο Λύκειο Πάργας
   Εκδήλωση στο σχολείο. Ομιλία και προβολή βίντεο για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

   Επαγγελματικό Λύκειο Καναλακίου Δ. Πάργας
   Στις 2 τελευταίες ώρες των μαθημάτων προγραμματίστηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα σε θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Η εκδήλωση περιλάμβανε προβολή βίντεο που συντέθηκε από διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης που ασχολήθηκαν με το θέμα και από σποτάκια της δράσης Saferinternet.gr. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη σχολική κοινότητα με θέμα τις γνώσεις που υπάρχουν γύρω από το θέματα συμπεριφορά στο Διαδίκτυο και την ασφαλής χρήση του Διαδικτύου. Κάποιοι μαθητές απάγγειλαν αποσπάσματα από βιβλία με θέματα δημοκρατίας στον κυβερνοχώρο. Τέλος, έγινε η ενημέρωση μέσω φυλλαδίου για τα σημαντικότερα tips που πρέπει να θυμούνται οι μαθητές.
    
   Σύλλογος Γυναικών Πάργας ‘ΔΙΗΔΑΜΕΙΑ’
   Ομιλία και προβολή βίντεο για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.
 • Νομός Ρεθύμνης
  • Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Επισκοπής Ρεθύμνου
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Ασφαλή Χρήση της Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook. Παρουσίαση – σχολιασμός αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου». Παρουσίαση των απαιτήσεων των μαθητών του Γυμνασίου Λυκείου Επισκοπής πάνω στο ερωτηματολόγιο που δόθηκε από τον καθηγητή πληροφορικής του σχολείου για την ασφαλή χρήση του Facebook. Παρουσίαση καλών πρακτικών για την διατήρηση του προσωπικού απορρήτου στην κοινωνική δικτύωση.

   Γυμνάσιο Περάματος Μυλοποτάμου Κρήτης
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Έφηβοι και Διαδίκτυο: Κίνδυνοι και Προστασία». Οι μαθητές του Α1 τμήματος του σχολείου, συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Οι Έφηβοι Απέναντι στη Νέα Τεχνολογία και το Διαδίκτυο» και συντονίστρια την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Μαρία Λαγουδάκη/ Δασκαλάκη, αναζήτησαν υλικό γύρω από τους κινδύνους του διαδικτύου και έφτιαξαν σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο, βίντεο, αφίσα, ζωγραφιές και παρουσίαση (PowerPoint) του υλικού αυτού.
   Με αφορμή, λοιπόν, την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, όλη την εβδομάδα από Δευτέρα 7/2/2011 έως και την Παρασκευή 11/2/2011 στο σχολείο έγιναν οι εξής δραστηριότητες:
   Α) Ανάρτηση στον ιστοχώρο του σχολείου (http://gym-peram.reth.sch.gr)  σελίδας  των μαθητών με πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους του Διαδικτύου και πως μπορούν οι έφηβοι να προστατεύσουν τον εαυτό τους, σεβόμενοι πάντα τη ζωή των άλλων.
   Β) Παρουσίαση του βίντεο και του υπόλοιπου υλικού σε κάθε τμήμα του σχολείου στο εργαστήριο της Πληροφορικής, έτσι ώστε να ακολουθεί συζήτηση, online παρουσίαση ιστοσελίδων όπως της Δράσης Saferinternet.gr και πρακτική εξάσκηση ασφαλούς περιήγησης και επικοινωνίας των μαθητών στο διαδίκτυο.
   Γ) Διανομή σχετικών φυλλαδίων με συμβουλές για τους έφηβους και τους γονείς τους.

   Εργαστήριο Τεχνολογίας 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Μαθητικός φορητός υπολογιστής και ασφαλή χρήση του διαδικτύου». Υλοποιήθηκε  ημερίδα-ενημέρωση σε μαθητές της Β Γυμνασίου για τους κινδύνους  που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατά την πλοήγηση τους στο διαδίκτυο. Κατά την διάρκεια της ημερίδας έγινε προβολή σχετικού πληροφοριακού υλικού και θα ακολουθήσει συζήτηση. Πρόσθετα στην ιστοσελίδα http://users.sch.gr/platinakis/ έγινε ανάρτηση ενημερωτικού υλικού με την συμμετοχή μαθητών της Β’ Γυμνασίου. Η ημερίδα απευθύνθηκε σε μαθητές Β Γυμνασίου, σε συνδυασμό με τον μαθητικό φορητό υπολογιστή που έχουν παραλάβει και του προγράμματος καινοτόμων δράσεων «Μαθητικός φορητός υπολογιστής και ασφαλή χρήση του διαδικτύου» που πραγματοποιείται από τον κ. Πλατινάκη.
 • Νομός Ρόδου
  • Εκπαιδευτήρια Δωδεκανήσου - Ροδίων Παιδεία
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «”Δια-δικτυώσου” με ασφάλεια». Την Hμέρα Ασφαλούς Διαδικτύου έγιναν δράσεις στο πρωινό πρόγραμμα του σχολείου (Δημοτικό, Γυμνάσιο. Λύκειο), με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών. Το απόγευμα της 16ης Φεβρουαρίου έγινε σειρά από ομιλίες από ειδικό ψυχολόγο, εκπρόσωπο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και από πληροφορικό με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
 • Νομός Σερρών
  • 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών
   Α) Διενέργεια μιας μικρο-έρευνας σε επίπεδο σχολείου, με θέμα τη σχέση των μαθητών/εφήβων  με το διαδίκτυο και τους τρόπους χρήσης του. Συλλογή στοιχείων και ανακοίνωση συμπερασμάτων.
   Β) Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Το Διαδίκτυο στη ζωή των νέων. Μάθε, σεβάσου, προστάτευσε του εαυτό σου», με κεντρικό Ομιλητή τον κ. Αντ. Παπαντωνίου, Προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση και οι δράσεις των μαθητών προβλήθηκαν στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς εκπρόσωποι των μαθητών παρουσιάστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή στον τοπικό σταθμό tvs.
    
   Στη διαδικτυακή διεύθυνση http://1lyk-serron.ser.sch.gr/index.php/2011-02-16-07-03-33 μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές πληροφορίες για τις παραπάνω δράσεις του σχολείου.

   5ο Γυμνάσιο Σερρών
   Εκδήλωση στην αίθουσα της σχολικής βιβλιοθήκης με τίτλο: Η γνώση είναι δύναμη. Προστάτεψε τον εαυτό σου».  Η σχολική βιβλιοθήκη στην προσπάθειά της να αποτελέσει φορέα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μαθητών σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου ευαισθητοποίησε μέσα από 1) ενημερωτική παρουσίαση, 2) δημιουργία αφίσας, 3) δημιουργία κανόνων διαδικτυακής ασφάλειας, με τη συμμετοχή μαθητών.
 • Νομός Τρικάλων
  • Γυμνάσιο Οιχαλίας – Γυμνάσιο Ζάρκου
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Poetry Contest for a Safer Internet». Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning «Young Poets Society” και της Ημέρας Ασφαλούς Δικτύου οι μαθητές των Γυμνασίων Ζάρκου και Οιχαλίας του Νομού Τρικάλων συμμετείχαν σε ένα διαγωνισμό ποίησης με θέμα το ασφαλές διαδίκτυο. Οι μαθητές των δύο σχολείων υπέβαλλαν τα ποιήματά τους, γραμμένα στην αγγλική γλώσσα,  και τα καλύτερα ποιήματα δημοσιεύτηκαν στο blog του έργου στις 8 Φεβρουαρίου για τον εορτασμό της ημέρας αυτής.

   Κέντρο Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών ν. Τρικάλων
   Εκδήλωση σε σχολείο της πόλης των Τρικάλων.

   Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης»
   Ενημερωτική καμπάνια με τίτλο: «Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδι. Προστάτευσε τον
   εαυτό σου. Σεβάσου την ζωή των άλλων (It's more than a game, it's your life!)». Έγιναν τα εξής:
   Α) Δελτία τύπου για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στον τοπικό τύπο.
   Β) Μηνύματα πρόληψης  για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
   Γ) Ανάρτηση αφισών.
 • Νομός Φθιώτιδας
  • Γυμνάσιο Κάτω Τιθορέας
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο με τίτλο: «Ασφαλής Πλοήγηση στο διαδίκτυο- Κοινωνικά δίκτυα κι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Γυμνασίου- Λυκείου, έγινε ενημέρωση γονέων- εκπαιδευτικών και μαθητών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

   Δημητρακάκης Κων/νος – Σχολικός Σύμβουλος

   Επιμόρφωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης – εργαστήριο: εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας με θέμα «ασφάλεια στο Διαδίκτυο – διαδικτυακές απειλές». Παρουσίαση αποτελεσμάτων πρόσφατης σχετικής έρευνας από τον εισηγητή, διανομή υλικού.
 • Νομός Φλώρινας
  • Αλγόριθμος – Εργαστήρι Πληροφορικής
   Θεατρικό σκετσάκι με θέμα: «Ναι στο διαδίκτυο, ναι στην ασφάλειά μου». Ολόκληρη την βδομάδα πριν τις 8 Φεβρουαρίου οι μαθητές της σχολής ασχολήθηκαν με δραστηριότητες που αφορούν την ασφάλεια του διαδικτύου. Τα μαθήματα της εβδομάδας ήταν διαμορφωμένα σε αυτό το αντικείμενο. Έτσι δούλεψαν word, excel, photoshop κλπ με εργασίες που καλλιεργούν την ασφάλεια χρήσης του διαδικτύου. Στις 8 Φεβρουαρίου οι μαθητές του δημοτικού «ανέβασαν» ένα θεατρικό σκετς σχετικό με το θέμα

   Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας
   2ος Μαθητικός Διαγωνισμός στην Π.Ε. Φλώρινας για Θέματα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο – «Ποιους Κανόνες Πρέπει να Ακολουθώ για να Έχω Ασφαλή Πλοήγηση στο Internet;» Οι μαθητές των Γυμνασίων της Π.Ε. Φλώρινας έγραψαν μια εργασία (έκθεση) έως μία σελίδα Α4 για το παραπάνω θέμα και την υπέβαλλαν στο σχολείο τους μέχρι την 28η Ιανουαρίου 2011. Η αξιολόγηση των εκθέσεων έγινε από τριμελή Επιτροπή και στις 13 Φεβρουαρίου βραβεύτηκαν οι 3 καλύτερες εκθέσεις με έπαθλα Laptop, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ψηφιακή κορνίζα.
 • Νομός Φωκίδας
  • Γυμνάσιο Ερατεινής
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο για μαθητές με τίτλο: «Ασφαλής Χρήσης του Διαδικτύου». Ενημέρωση των μαθητών του σχολείου για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, προβολή υλικού από τη δράση Saferinternet.gr, το ΠΣΔ & την ανοιχτή γραμμή Safeline, πρακτική εφαρμογή στο εργαστήριο πληροφορικής, με συμμετοχή των μαθητών και διανομή ενημερωτικού υλικού.

   Λύκειο Ερατεινής
   Α) Εκδήλωση μέσα στο σχολείο για μαθητές με τίτλο: «Ασφαλής Χρήσης του Διαδικτύου». Ενημέρωση των μαθητών του σχολείου για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, προβολή υλικού από τη δράση Saferinternet.gr, το ΠΣΔ & την ανοιχτή γραμμή Safeline, πρακτική εφαρμογή στο εργαστήριο πληροφορικής, με συμμετοχή των μαθητών και διανομή ενημερωτικού υλικού.
   Β) Απογευματινή Εκδήλωση στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου για γονείς με τίτλο: «Ασφαλής Χρήσης του Διαδικτύου». Ενημέρωση των γονέων Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου και συναδέλφων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, προβολή υλικού από τη δράση Saferinternet.gr, το ΠΣΔ & την ανοιχτή γραμμή Safeline και διανομή ενημερωτικού υλικού. Πρακτική εφαρμογή στον γονικό έλεγχο και στο phishing.

   Γυμνάσιο Γαλαξιδίου
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο για μαθητές με τίτλο: «Ασφαλής Χρήσης του Διαδικτύου». Ενημέρωση των μαθητών του σχολείου για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, προβολή υλικού από τη δράση Saferinternet.gr, το ΠΣΔ & την ανοιχτή γραμμή Safeline, πρακτική εφαρμογή στο εργαστήριο πληροφορικής, με συμμετοχή των μαθητών και διανομή ενημερωτικού υλικού.

   Πραγματοποιήθηκαν 7 συναντήσεις, καθώς σε ορισμένα σχολεία ήταν αδύνατο να μαζευτούν όλοι οι μαθητές σε έναν χώρο ταυτόχρονα. Έτσι η παρουσίαση επαναλήφθηκε.

   Μέσα στον Μάρτιο προγραμματίζεται εκδήλωση προς τους γονείς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων του Γαλαξιδίου και της Άμφισσας. Στην εκδήλωση της Άμφισσας θα υπάρχει παράλληλη ομιλία από γιατρό περί εξάρτησης από το Διαδίκτυο.
 • Νομός Χαλκιδικής
  • Γραφείο Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χαλικιδικής
   Εκδήλωση στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών  με τίτλο «Αγωγή Υγείας και Ασφαλές Διαδίκτυο» από την κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας και την Ομάδα Αγωγής Υγείας του σχολείου. Στη συνέχεια, ευαισθητοποίηση της κοινωνίας την Ν. Μουδανιών με επισκέψεις σε εκκλησιαστικούς και τοπικούς φορείς, το κέντρο υγείας, το Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Παιδείας, το Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία της κωμόπολης με εκτενή αναφορά στην ημέρα, και με διανομή αφισών και φυλλαδίων, επιμέλειας της κ. Παπαδοπούλου. Επίσης, μαθητές, μαθήτριες, η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, κ. Ζαφειρούλα Τσουλουβή και η κ. Παπαδοπούλου μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια σε οδηγούς στους σηματοδότες, σε πεζούς, σε καταστήματα, σε υπηρεσίες, σε φροντιστήρια, συλλόγους κ.λπ. Η Ομάδα Αγωγής Υγείας ετοίμασε πόστερ με τίτλο «Το Διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι» καθώς και σχετικό βίντεο.

   ΕΠΑΛ Πολύγυρου
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο: στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου αφιερώθηκαν 2 διδακτικές ώρες κάθε μέρα στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ. Έγινε προβολή διαφημιστικών σποτ από τον ιστότοπο της δράσης Saferinternet.gr και παρουσίαση με αντικείμενο την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των υπηρεσιών του. Ακολούθησαν ερωτήσεις, απορίες, και συζήτηση.
 • Νομός Χανίων
 • Νομός Χίου
 • Κύπρος
  • B’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού
   Διάλεξη στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης προς τους γονείς. Δόθηκε έμφαση στη χρησιμότητα του Διαδικτύου. Η διάλεξη εστιάστηκε κυρίως στους κινδύνους που ελοχεύουν όταν δεν γνωρίζοουμε τι να προσέχουμε. Στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για ασφαλέστερο σερφάρισμα.

   Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας Λεμεσού
   Εκδήλωση μέσα στο σχολείο από τον καθηγητή πληροφορικής μέσης εκπαίδευσης Δημήτριο Φυλακτού, με τίτλο: «Είναι περισσότερο από παιχνίδι, είναι η ζωή σου - It's more than a game, it's your life!». Ενημέρωση στα μέλη του Συνδέσμου γονέων για την επικινδυνότητα της χρήσης του διαδικτύου, επεξήγηση τρόπων αποφυγής προβλημάτων, επεξήγηση διαφόρων προσεγγίσεων στα παιδιά τους.