ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία

Για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2010, 78 φορείς από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και υλοποίησαν εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο δρώντας ως πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων της ημέρας αυτής. Τους ευχαριστούμε θερμά. Παρακάτω παραθέτουμε ανά Νομό και αλφαβητικά τους φορείς που δραστηριοποιήθηκαν.

Πηγή χάρτη: Wikimedia Commons υπό την άδεια Creative Commons Share Alike 3.0


 • Νομός Αιτωλοακαρνανίας
  • Κέντρο Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών Ν. Αιτ/νίας – Δημοτική Μονάδα Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»
   Στις 25/1/2010 διοργνώθηκε ημερίδα με θέμα "Οφέλη και κίνδυνοι του διαδικτύου για το παιδί και τον έφηβο" στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο. Στην ημερίδα θα απευθύνουν τον χαιρετισμό τους ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Π.Μοσχολιός και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης "ΟΔΥΣΣΕΑΣ", κα.Αρετή Μπαζάκα, ενώ μίλησαν στο κοινό ο Δρ. Κορμάς Γεώργιος, Ιατρός - Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς  Διαδικτύου με θέμα "Οφέλη και κίνδυνοι από τη χρήση του διαδικτύου για το παιδί.- Τρόποι προσέγγισης των παιδιών με συμπτώματα εξάρτησης από τους εκπαιδευτικούς", καθώς και η κα.Μαραγκού Ευγενία, Παιδοψυχολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγειας Β' Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "Θέματα κατάχρησης στο διαδίκτυο για το παιδί και τον έφηβο".

   Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτ/νίας  
   Πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου στα σχολεία του Δήμου Αγρινίου. 


 • Νομός Αττικής
  • 1o Γυμνάσιο Αίγινας
   Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο σχολείο στις 9/2/2010. Παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς ενημερώθηκαν  για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Παρουσιάστηκε του υλικού του Saferinternet.gr. Έγινε ενημέρωση για τη Safeline και για την καταγγελία περιεχομένου. Επίσης έγινε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου.

   1o Γυμνάσιο Περιστερίου
   Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου την Τετάρτη 10-2-2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Περιστερίου. Την  εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου χωρισμένοι ανά τάξη, καθηγητές του σχολείου, καθώς και προσκεκλημένοι καθηγητές από άλλα σχολεία της περιοχής και γονείς εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

   1ο Επαγγελματικό Λύκειο Σιβιτανιδείου Σχολής
   Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο χώρο του σχολείου για το ζήτημα της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010.

   1ο Γενικό Λύκειο Νέας Μάκρης
   Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του σχολείου με το μήνυμα: «Ναι στη σωστή χρήση του Διαδικτύου». Προβλήθηκαν ενημερωτικά σποτ και έγινε συζήτηση με τους μαθητές γύρω από τα εξής θέματα: σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, παιχνίδια, phishing, chatting και παρενόχληση. Επίσης, έγινε ενημέρωση σχετικά με την εξάρτηση στο διαδίκτυο και στα παιχνίδια, στα λογισμικά φίλτρα, στις ιστοσελίδες ενημέρωσης για ασφαλή χρήση του διαδικτύου και στις ιστοσελίδες καταγγελιών. Την  εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Α’ Λυκείου και όσοι γονείς το επιθυμούσαν. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση, εντυπωσιάστηκαν με αυτά που είδαν και που συζητήθηκαν, και στο τέλος μάλιστα είπαν πως «… δεν το είχαμε σκεφτεί ποτέ έτσι…».

   28ο Γυμνάσιο Αθηνών
   Οι μαθητές της πρώτης τάξης του Γυμνασίου ενημερώθηκαν για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2010 καθώς και για θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο. Όρισμένοι μαθητές ετοίμασαν μικρές και απλές εργασίες (video, σταυρόλεξο κλπ.) για θέματα που αφορούν την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

   2ο Γυμνάσιο Χολαργού
   Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις 23 Φεβρουαρίου 2010 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Έγιναν δύο ξεχωριστές ενημερώσεις σε μαθητές και γονείς.

   2ο ΣΕΚ Άνω Λιοσίων
   Οι μαθητές του σχολείου διοργάνωσαν webquest το οποίο παρουσίασαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο στο σχολείο.

   3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
   Οι μαθητές του σχολείου δημιούργησαν πόστες ζωγραφίες, κ.α. τα οποία έχουν αναρτήσει στην παρακάτω ιστοσελίδα: http://safer-internet2010.blogspot.com
   3ο ΣΕΚ Περιστερίου
   Διοργανώθηκε εκδήλωση στο σχολείο και μαθητές συμμετείχαν στις εκδηλώσεις με δημιουργία υλικού (πόστερ, βίντεο, κ.λπ.)

   4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας
   Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις 09 Φεβρουαρίου 2010 στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του σχολείου κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων διδακτικών ωρών. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε:
   (α) παρουσίαση θεατρικού από μαθητές της Β΄Γυμνασίου και,
   (β) παρουσιάσεις – ομιλίες.
   Επιπλέον, στο χώρο υποδοχής του σχολείου, λειτούργησε έκθεση με έργα μαθητών (ζωγραφιές, κείμενα, κλπ).

   5ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου
   Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις 9 Φεβρουαρίου 2010 στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου. Τα παιδιά κατασκεύασαν σχετική αφίσα και ιστοσελίδα όπου παρουσιάζουν θέματα σχετικά με το Ασφαλές Διαδίκτυο και δικές τους ιδέες. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ μαθητών, καθηγητών και γονιών.

   Αττικό Μέτρο
   Τοποθέτηση αφισών με το σύνθημα "Πριν δημοσιεύσεις, σκέψου!" στους σταθμούς του Μετρό, την περίοδο 5/2 - 14/2, καταχώρηση banner για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο site www.amel.gr με παραπομπή στη σελίδα του saferinternet.gr, προβολή στις οθόνες των σταθμών της αφίσας και του σποτ "Πριν δημοσιεύσεις, σκέψου!" για την περίοδο 3/2 - 16/2/2010.

   Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών
   Διεξήχθη διαγωνισμός ανάμεσα στους μαθητές της 5ης και της 6ης τάξης για τη δημιουργία μιας μικρής αφίσας σε ηλεκτρονική μορφή με ένα πρωτότυπο σύνθημα για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Οι μαθητές  «ανέβασαν» σε ειδική γι’ αυτό το σκοπό ιστοσελίδα τις συμμετοχές τους και οι ίδιοι θα ψήφισαν ηλεκτρονικά για να αναδείξουν τους νικητές. Παράλληλα έγινε ενημέρωση στα παιδιά για θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου. Στις 9/2 θα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάστηκαν στο θέατρο του σχολείου εργασίες μαθητών από τη συμμετοχή τους σε προηγούμενους διαγωνισμούς Safer Internet Day. Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν  οι νικητές του εσωτερικού διαγωνισμού, αφού παρουσιάστηκαν όλες οι συμμετοχές με τα πρωτότυπα συνθήματα. Όλη την εβδομάδα υπήρχε στην είσοδο του σχολείου προβολή σχετική με την ασφάλεια στο διαδίκτυο καθώς και σχετική έκθεση με εργασίες μαθητών, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα ευαισθητοποίησης πάνω στο θέμα.

   Εκπαιδευτήρια ΚΑΝΤΑ
   Οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στους εορτασμούς με τη δημιουργία υλικού (πόστερ, βίντεο, κείμενα, κ.λπ.)

   ΕΛΑΪΣ – UNILEVER HELLAS  Α.Ε.Β.Ε.
   Αφιέρωμα στο Safer Internet με τιτλο Be a part of it που περιλαμβάνει δημιουργία ειδικού άρθρου – αφιερώματος εντός του www.elais.gr το οποίο παρέμεινε στο web site για όλο το Φεβρουάριο. Η ανάρτησή του έγινε την 1η Φεβρουαρίου 2010, ενώ στις 2-3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε online αποστολή  ενημερωτικού newsletter σε 30.000 παραλήπτες, εγγεγραμμένους χρήστες του www.elais.gr το οποίο ενημέρωνε για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2010.

   Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής
   Δημιουργήθηκε ένας σύντομος οδηγός με πρακτικές συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Ο οδηγός αυτός αναρτήθηκε σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του φορέα. Τα μέλη του Δικτύου (επιστήμονες και επαγγελματίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών) θα χρησιμοποιούν τον οδηγό στην καθημερινή τους επικοινωνία με χρήστες Πληροφορικής και θα τον δίνουν σε ηλεκτρονική μορφή για όποιον χρειάζεται να ανατρέξει σε αυτόν. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άνεργες/ους, μετανάστες, κ.λ.π) που συμμετέχουν σε πρόγραμμα πιστοποίησης γνώσεων Η/Υ. Την εβδομάδα 8-12/2/2010 όλοι οι εκπαιδευτές στα 4 κέντρα διδασκαλίας μοίρασαν στους συμμετέχοντες τον οδηγό ασφαλούς πλοήγησης και έκαναν μια σύντομη ενημέρωση στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια.

   Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλέγιο Ψυχικού - Λάτσειο Διδακτήριο
   Διοργανώθηκε θεατρική παράσταση στις 17 Φεβρουαρίου 2010. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε από μαθητές και είχε τίτλο: "Η κοκκινοσκουφίτσα και το μαγικό δάσος του Site". Παράλληλα δημιουργήθηκε ταμπλώ με αφίσες σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

   Ελληνο-Γαλλική σχολή St. Joseph
   Την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες, προς τους μαθητές και τους γονείς αντιστοίχως, από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Απεστάλη ενημερωτική επιστολής στους γονείς για τις καλές πρακτικές χρήσεως του Διαδικτύου και ασφαλίστηκαν οι μαθητικοί υπολογιστές της Α΄ Γυμνασίου με ενεργοποίηση του λογισμικού γονεϊκού ελέγχου. Τέλος εκδόθηκε φυλλάδιο που απευθύνεται στους γονείς με κωδικό πρόσβασης στους μαθητικούς υπολογιστές και υλικό σχετικό με το θέμα της επιτήρησης των παιδιών κατά τη χρήση του Διαδικτύου.

   Εσπερινό Γυμνάσιο Περιστερίου
   Την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, 9 Φεβρουαρίου 2010 σε κάθε ώρα διδασκαλίας έγινε η παρουσίαση μιας εργασίας σχετικά με την ασφάλεια του Διαδικτύου, ως αγαθού αλλά και ως πηγή προβλήματος.

   Λεόντιο Λύκειο Πατησίων - Δημοτικό
   Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ1 τμήματος του Δημοτικού δημιούργησαν αφίσες, ζωγραφιές, βίντεο με την τεχνική animation στην εκπαιδευτική διαδικασία και ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους σε εκδήλωση με τη βοήθεια του υπολογιστή (ppt). Το σύνολο του υλικού έχει αναρτηθεί σε ειδικά αφιερωμένη ιστοσελίδα: http://www.filvis.net/intersafe.

   Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Αττικής Σώματος Ελλήνων Προσκόπων
   Πραγματοποιήθηκε ημερίδα σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου στις 18 Φεβρουαρίου 2010 με τίτλο: "Διαδίκτυο: με τη σκέψη στο παιδί" στο Δημαρχείο Χολαργού. Επίσης, αναρτήθηκε banner της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην ιστοσελίδα του φορέα.

   Πολιτιστική ομάδα "Αρχιπέλαγος"
   Αναρτήθηκε banner για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στην ιστοσελίδα της Ομάδας.

   Career Certification Center
   Διοργανώθηκε δράση με τίτλο "Play safe" στις 29 Ιανουαρίου 2010. Μαθητές δημοτικού και γυμανσίου δημιούργησαν πόστερ με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο με σκοπό να αναρτηθούν στους χώρους του εργαστηρίου πληροφορικής και στο κέντρο ξένων γλωσσών. Επίσης ο κάθε μαθητής πήρε ένα πόστερ για την τάξη του σχολείου του και το σπίτι του.

   Langhouse - Χ. Μπακόπουλος
   Τα παιδιά κλήθηκαν να δημιουργήσουν υλικό σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Παράλληλα διοργανώθηκε βιωματική εμπειρία περιπτώσεων κακής χρήσης της ταυτότητας και της φήμης, ενώ δόθηκαν πληροφορίες και συμβουλές για σωστή χρήση του Διαδικτύου.

   Microsoft Hellas
   Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, διοργανώθηκε δίωρη εκδήλωση για παιδιά Γυμνασίου με θέμα την «Παιδική Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στο αμφιθέατρο του Πολυχώρου Δαίς (Μαρούσι) και φιλοξένησε περισσότερα από 300 παιδιά. Στόχος των διοργανωτών ήταν η ενημέρωση των παιδιών στην αντιμετώπιση τόσο των κινδύνων του Διαδικτύου όσο και της παραπληροφόρησης και της τεχνοφοβίας που συχνά οδηγεί σε παρανοήσεις και υπερβολές.

   QualityNet
   Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή δράση η οποία είναι προσπελάσιμη στον παρακάτω ιστοχώρο:  www.qualitynet.gr/displayITM1.asp?ITMID=63839.

   Spring Technologies
   Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση προς τους μαθητές του εργαστηρίου.

   Technokids-Technoplus Π. Φαλήρου
   Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στις τάξεις (Πρόγραμμα Powerpoint, Ομιλία, γράμμα με κανόνες για ασφαλή πλοήγηση, κανόνες συμπεριφοράς, Δημιουργία αφίσας για ασφαλή πλοήγηση από τα παιδιά στο πρόγραμμα Publisher), ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε και online περιεχόμενο.
 • Νομός Αχαΐας
  • Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών
   «Πριν συνδεθείς (λογγάρεις), σκέψου!!!» Σε συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Πειραματικό Γυμν. Παν. Πατρών, υλοποιούμε την Πέμπτη, 04.02.10, στο Πειρ. Λύκειο Παν. Πατρών μια αντίστοιχη εκδήλωση. Προσκεκλημένος ο Δρ. Μ. Παρασκευάς (Ε.Α.Ι.Τ.Υ. – ΠΣΔ), ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για τους κινδύνους στο Διαδύκτιο και ο μαθητής της Β’ Λυκείου, Γεράσιμος Αλεξίου, θα αναφερθεί στο φαινόμενο phishing και πώς μπορούμε να προστατευθούμε.
 • Νομός Βοιωτίας
  • 1ο Λύκειο Λιβαδειάς
   Οι μαθητές του σχολείου δημιούργησαν πόστερ, ζωγραφιές και άλλου είδους υλικό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

   Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καπαρελλίου
   Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου οι μαθητές παρουσίασαν στους γονείς τους και στην τοπική κοινωνία, μια ιστορία που έφτιαξαν βιωματικά για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Στην εκδήλωση έγινε μια σύντομη αναφορά στην παγκόσμια ημέρα από μαθητή και εκπαιδευτικό του σχολείου και στη συνέχεια όλα τα παιδιά δραματοποίησαν την ιστορία. Ακολούθησε video παρουσίαση της ψηφιοποιημένης ιστορίας και η εκδήλωση έκλεισε με εργαστήριο κατασκευής ανεμόμυλου με συνθήματα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν έντυπα την αφίσα και την ιστορία, ως αναμνηστικά της ημέρας εξυπηρετώντας συγχρόνως και στόχους μιας περαιτέρω διάδοσης της δράσης.σου στέλνω  Λεπτομέρειες εδώ:  http://nipkapar.blogspot.com/2010/02/blog-post_11.html

    

 • Νομός Δράμας
  • 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Δράμας
   Εκδήλωση με θέμα "Διαδίκτυο. Ασφάλεια κι εθισμός" τη Δευτέρα 8-2-2009 στο χώρο του σχολείου. Παρευρέθηκαν οι μαθητές του σχολείου, οι γονείς τους, ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, και ο ιερέας της ενορίας, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Δράμας και ο προϊστάμενος επαγγελματικής εκπαίδευσης νομού Δράμας.

   Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας
   Στη διάρκεια της εβδομάδας από 2/2/10 έως 9/2/10 πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας αλλά και σε κάποια ολοήμερα δημοτικά προκειμένου να ενημερώθούν οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο.

   Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ – CARIERRA
   Πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις - ομιλίες που απευθύνονταν σε γονείς και μαθητές. Ο στόχος των ομιλιών θα είναι να γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι τα προβλήματα από την κακή χρήση του διαδικτύου και να τους προταθούν τρόποι αντιμετώπισης.

   Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας Δήμου Δράμας
   Εκδήλωση στις 21 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Παρέθεσε ομιλία ο Προιστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θες/κης , κ. Παπαντωνίου και η κα Καρκαζή ΄Ελενα , Κλινική Ψυχολόγος. Την ενημερωτική εκδήλωση πλαισίωσε νεανικό ροκ συγκρότημα της πόλης, με ελληνική έντεχνη ροκ μουσική.
 • Νομός Δωδεκανήσου
  • 4o Γυμνάσιο Ρόδου «ΚΑΖΟΥΛΛΕΙΟ»
   Την Τρίτη 9/2/2010, στο χώρο του σχολείου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συζήτηση με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών για την ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο, για τους κινδύνους που είναι εκτεθειμένα τα παιδιά, για τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Επίσης, έγινε επίδειξη για την εφαρμογή ρυθμίσεων ασφαλείας σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
 • Νομός Έβρου
  • Γραφείο Αγωγής Υγείας, Δ/σης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου -
   ΚΕΠΛΗΝΕΤ, Δ/σης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου
   Εκδήλωση με θέμα: "Έφηβοι στο διαδίκτυο. Αξιοποίηση ή κατάχρηση;" Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας και στις 3 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου  Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Προσκεκλημένος ο κ. Κορμάς Γιώργος, συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π & Α Κυριακού, εκπρόσωπος Γραμμής Βοηθείας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. • Νομός Εύβοιας
  • Γυμνάσιο Κανήθου
   Στην εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2010 με θέμα: «Πριν δημοσιεύσεις, σκέψου!» μαθητές από την Γ τάξη του σχολείου παρουσίασαν δυο θεατρικά δρώμενα σχετικά με το θέμα του εορτασμού. Το πρώτο θεατρικό είχε τον τίτλο: «Ο Χ-Μen» και αφορούσε τους κινδύνους από το Chat ενώ το δεύτερο είχε τον τίτλο: «Ο Σύζυξ» με κεντρική ιδέα το θέμα της εκδήλωσης σε συνδυασμό με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

   Μετά το πέρας των δυο θεατρικών ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, παρουσίαση των σημαντικότερων οδηγιών που πρέπει να ακολουθούν γονείς και παιδιά για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και τέλος παρουσίαση των www.pegi.info, www.saferinternet.gr, www.sch.gr. Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή του βίντεο «Children See Children Do» από http://napcan.org.au/napcan-videos.
   Φωτογραφίες από την εκδήλωση έχουν αναρτηθεί στο http://blogs.sch.gr/gymkanit/


 • Νομός Ζακύνθου
  • Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κάμπου
   Πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής και πόστερ στο χώρο του σχολείου ανοικτή στους ενδοσχολικούς και εξωσχολικούς παράγοντες με τίτλο: «Πριν δημοσιεύσεις, σκέψου».
 • Νομός Ημαθίας
  • Γυμνάσιο Καβασίλων
   Οι σχετικές εκδηλώσεις διήρκεσαν για ένα δεκαήμερο περίπου. Συγκεκριμένα από το χώρο της βιβλιοθήκης πέρασαν όλα τα τμήματα του σχολείου και παρακολούθησαν  δίωρη ενημέρωση – παρουσίαση από τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης κ.  Ευάγγελο Αντωνόπουλο. Η παρουσίαση είχε κεντρικό σύνθημα: «ΣΚΕΨΟΥ,  ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ  (ΤΗΙΝΚ ΒΕFORE YOU POST)».

   Το υλικό πολυμέσων που είχε ετοιμαστεί ήταν ποικίλο και προέρχονταν από την  ιστοσελίδα www.saferinternet.gr  και  άλλες πηγές του Διαδικτύου. Το περιεχόμενο της παρουσίασης  αφορούσε στα  δικαιώματα, τους κινδύνους , τους τρόπους  πρόληψης,  τους φορείς και  τις αρχές για την προστασία των χρηστών του Ιnternet. Σημαντικό κομμάτι της εκδήλωσης  περιλάμβαναν οι αναφορές και η συζήτηση για τα  δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης facebook, myspace, twitter, Ηι5, που ενδιαφέρουν  πολύ  τους εφήβους (και όχι μόνο). Αντίστοιχη ενημέρωση έγινε και στους καθηγητές του σχολείου, ενώ δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους γονείς των μαθητών  που επίσης είχαν προσκληθεί.
 • Νομός Ηρακλείου
 • Νομός Θεσσαλονίκης
  • 2ο Γυμνάσιο Μαλακοπής
   Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010, στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου με ομιλίες από προσκεκλημένους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν δραματοποιημένες παρουσιάσεις από τους μαθητές.

   2ο Γυμνάσιο Πολίχνης
   Το τμήμα Γ3 στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας υλοποίησε δράση ενημέρωσης με τίτλο «Μεγαλώνοντας με το Διαδίκτυο : χρήση & ασφάλεια» στις 9 Φεβρουαρίου. Η δράση αφορούσε στην ενημέρωσης όλων των παιδιών του σχολείου με προβολές βίντεο και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου.

   3ο Γυμνάσιο Πολίχνης
   Στο σχολείο στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας πραγματοποιήθηκε από ομάδα παιδιών εργασία σχετικά με το Διαδίκτυο. Την εβδομάδα από 8/2/2010 εως 12/2/2010 έγιναν ωριαίες συζητήσεις με τους μαθητές κάθε τμήματος χωριστά. Τα παιδιά που πήραν μέρος στο πρόγραμμα έθεσαν γενικά ερωτήματα στους συμμαθητές τους  όπως: Για ποιους  λόγους συνδέονται στο Διαδίκτυο, πόσο συχνά και για πόσο χρονικό διάστημα, αν γνωρίζουν τους κινδύνους και τρόπους προστασίας. Κυρίως όμως, θέλησαν να θίξουν το θέμα της παρενόχλησης ανάμεσα σε άτομα της ηλικίας τους.

   Εσπερινό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων
    Στις 9 Φεβρουαρίου 2010, στα πλαίσια της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2010, στο Εσπερινό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο». Ο ομιλητής κ.Πολάτογλου Χαρίτων, αναπλ. καθηγητής του Τμ.Φυσικής Α.Π.Θ., αναφέρθηκε σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο. H ομιλήτρια κ.Γκουντσίδου Βασιλική, διδάσκουσα του Τμ.Φυσικής Α.Π.Θ. και μέλος της διοικούσας επιτροπής του ευρωπαϊκού προγράμματος cost για το cyberbullying, μας ενημέρωσε σχετικά με το cyberbullying. Οι μαθητές, θέτοντας πολλές ερωτήσεις, εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μεθόδους προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις στο Διαδίκτυο καθώς και για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.
   Μορφωτικός Όμιλος Ποντίων Μεσημερίου «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»
   Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010 στην Αίθουσα Αργοναυτών πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τον γονεϊκό έλεγχο.
 • Νομός Ιωαννίνων
  • Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου Ιωαννίνων
   Έγινε ενημέρωση των μαθητών για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο με τίτλο: "Προσέχω με ποιον συνομιλώ και τι λέω", στο χώρο του σχολείου. Χρησιμοποιήθηκε το εργαστήριο Η/Υ όπου οι μαθητές έκαναν πρακτική εξάσκηση σε κανόνες ασφαλούς περιήγησης και επικοινωνίας μέσω internet ενώ τους δόθηκε και η δυνατότητα να “μπουν” στην ιστοσελίδα saferinternet.gr για να συζητήσουν σχετικά θέματα.
 • Νομός Καβάλας
  • Ηρακλής Λαμπαδαρίου
   Δημοσιεύθηκε άρθρο στην στήλη «Η κοινωνία αλλάζει, εσένα σε νοιάζει;» που φιλοξενείται στην Εβδομαδιαία Ανεξάρτητη Πολιτική Εφημερίδα της Κομοτηνής «ΦΩΝΗ της Ροδόπης» καθώς και στο προσωπικό ιστολόγιο του κυρίου Λαμπαδαρίου και στο Twitter.
 • Νομός Καστοριάς
  • Γυμνάσιο Οινόης
   Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο με τίτλο "Σώστε το Μήτσο". Διανεμήθηκαν επίσης τα φυλλάδια «Το Αλφαβητάρι του Διαδικτύου», «Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου» του Saferinternet.gr.
   Λεπτομέρειες για τις δραστηριότητές του σχολείου μπορείτε να δείτε στις διευθύνσεις http://gymnasioinois.blogspot.com/2010/02/saferinternetgr.html και http://gymnasioinois.blogspot.com/2009/11/blog-post_13.html.
 • Νομός Κορινθίας
  • Δήμος Ξυλοκάστρου
   Εκδήλωση αφιερωμένη στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο (Internet) πραγματοποίησε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ξυλοκάστρου. Πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από τον κ. Νικόλαο Τσέλιο, Λέκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο "Πριν δημοσιεύσεις, σκέψου!!!". Πολύ ενεργή ήταν η συμμετοχή του ακροατηρίου και κυρίως των μαθητών, οι οποίοι είχαν πολλαπλές απορίες, διετύπωσαν απόψεις και πήραν απαντήσεις σε καίρια θέματα που όπως διαπιστώθηκε προβληματίζουν τους νέους μας, οι οποίοι επίμονα ζητούσαν ενημέρωση και διευκρινήσεις. Παράλληλα οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των γονέων τέθηκαν σε συζήτηση από την οποία όλοι βγήκαν κερδισμένοι.
   Αν πρέπει να βγει ένα συμπέρασμα, είναι ότι η σωστή χρήση του Διαδικτύου μόνο καλά και θετικά έχει να προσφέρει σε όλους μας. Στην εκδήλωση μοιράστηκαν φυλλάδια και CD με πλουσιο υλικό από τον δικτυακό τόπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου www.saferinternet.gr. Δείτε περισσότερα εδώ.
 • Νομός Λακωνίας
  • 2ο Λύκειο Σπάρτης
   Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με τη συμμετοχή του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τίτλο «Πριν δημοσιεύσεις, σκέψου» την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010.
 • Νομός Λάρισας
  • Γυμνάσιο Πλατυκάμπου
   Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις 16 Φεβρουαρίου στο χώρο του σχολείου. Η εκδήλωση απευθύνονταν σε γονείς και αφορούσε στην παρουσίαση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο διαδίκτυο. Προβλήθηκαν video προκειμένου να αντιληφθούν οι γονείς τους κινδύνους που ενέχει η  χρήση του διαδικτύου, συζητήθηκαν με τους γονείς τρόποι αντιμετώπισης των κινδύνων και έγινε επίδειξη εργαλείων γονικού ελέγχου. Επίσης κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας έγινε σε κάθε τμήμα χωριστά παρουσίαση του υλικού από την ιστοσελίδα του saferinternet.gr , συζήτηση με τα παιδιά για τους χώρους κοινωνικής δικτύωσης και παρουσίαση του τρόπου που μπορούν να κάνουν μια καταγγελία στην Ανοιχτή Γραμμή Safeline.gr.


 • Νομός Λασιθίου
  • Γυμνάσιο Κουτσουρά, Ν. Λασιθίου
   Οι μαθητές δημιούργησαν πόστερ, βίντεο, και άλλο υλικό. Στη συνέχεια τα παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις ενημέρωσαν τους υπόλοιπους μαθητές του Γυμνασίου για τους κινδύνους που εγκυμονεί η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων στο Ιντερνετ.

   Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Αγ. Νικολάου
   Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο: "Διαδίκτυο και παιδί" στoν κινηματογράφο REX του Δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης την 11-2-2010. Ομιλητής ήταν ο Σφακιανάκης Εμμανουήλ Δ/ντης της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Αττικής.
 • Νομός Μαγνησίας
  • Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας Δήμου Βόλου
   α) Στις 18/3/2010, ημερίδα ανοιχτή προς το κοινό στον κινηματογράφο Αχχίλειο, με θέμα: "Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδύκτιο-Εθισμός-Παραβατικότητα Εφήβων στο Διαδίκτυο.
   β}Στις 20/03/2010, εκδήλωση με μουσική για εφήβους στον κινηματογράφο Αχχίλειο.
 • Νομός Μεσσηνίας
  • Εκπαιδευτήρια Μπουγά
   Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο: «Η εξάρτηση από το FACEBOOK και οι κίνδυνοι που υπάρχουν» στις 9/2/2010 στο χώρο του σχολείου.

 • Νομός Πέλλας
  • Δημοτικό Σχολείο Νησίου
   Στις 8/2/2010 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου στους μαθητές Ε' και ΣΤ' τάξης του σχολείου, στα πλάισια του μαθήματος "Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση" (του ολοήμερου τμήματος). Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και φάνηκαν αρκετά πληροφορημένοι πάνω σε θέματα που σχετίζονταν με το σλόγκαν "Πριν δημοσιεύσεις, σκέψου" της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.
 • Νομός Πιερίας
  • 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
   Εκδήλωση με τίτλο: "Ναι στο Διαδίκτυο και τη σωστή χρήση του!" στις 9/2/2010 στη βιβλιοθήκη του σχολείου που περιελάμβανε παρακολούθηση DVD με θέμα “Έγκλημα και Διαδίκτυο” από τμήματα μαθητών και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Το θέμα παρουσίαζε ο Εμ. Σφακιανάκης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ).
 • Νομός Ροδόπης
  • BIR - NET
   Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας ασφαλούς διαδικτύου και υπό το φετινό σύνθημα «πριν δημοσιεύσεις, σκέψου» πραγματοποιήθηκε ανοιχτή ημερίδα σε συν-διοργάνωση της BIR-NET (Σύμβουλοι επιχειρήσεων & εκπαίδευσης) και του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010.
   Ουσιαστικές και εξαιρετικές εισηγήσεις αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια της και συγκεκριμένα:
   • Διαδίκτυο, πιθανές απειλές και ο ψηφιακός αλφαβητισμός στην Ελλάδα – Μπιρόλ Χούσκογλου (διευθυντής BIR-NET)
   • Τρόποι ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο – Νικόλαος Γυφτόπουλος (επιστήμων υπολογιστών)
   • Εφαρμογές γονικού ελέγχου – Θεόδωρος Πούλιος (πρόεδρος INFORMATICA ΑΕ)
   • Νομική προστασία – Νικόλαος Τσακίρης (δικηγόρος LL.M. (UK)-μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης)
   • Ο κυβερνοχώρος ως ψυχολογικός χώρος – Ελισάβετ Λιούρτα (συστημική ψυχολόγος)
   Σημαντική ήταν η συμβολή των τοπικών ΜΜΕ στην προβολή και ενημέρωση του κοινού, δίνοντας έμφαση στην σημασία της ασφαλούς πλοήγησης στο σύγχρονο περιβάλλον του διαδικτύου.
   Τέλος, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του κοινού εντός και εκτός των συνόρων της Ροδόπης, έχει δημιουργηθεί ειδικό blog για τις ανάγκες της ημερίδας και είναι προσβάσιμη από την διεύθυνση http://saferinternetday.blogspot.com αλλά και με ειδικούς συνδέσμους από την ιστοσελίδα του ΕΒΕΡ www.everodopi.gr και την ιστοσελίδας της BIR-NET www.bir-net.com.


 • Νομός Σάμου
  • Europe Direct Βορείου Αιγαίου
   Θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου στις 14 Απριλίου.
 • Νομός Σερρών
  • Γυμνάσιο Ηράκλειας
   Οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου Ηράκλειας Ν. Σερρών συμμετείχαν στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνοντας την εκδήλωση «Τρυπώνω, ξετρυπώνω…», η οποία περιλάμβανε τη διεξαγωγή ενός παιχνιδιού με τίτλο «Βγες από την ποντικοπαγίδα» και τη δημιουργία του κυτίου αποριών «Ask before klik».
   Περισσότερα…
 • Νομός Τρικάλων
  • 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων
   Την Τρίτη 9 Μαρτίου 2010, με ευθύνη του Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων κ. Λάππα  Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου παρουσίαση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2010. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου κ. Φανή Σμιξιώτη.

   Κέντρο Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων
   Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Λυκείου Τρικάλων η εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2010. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της Δ/νσης Δ/θμια Εκπ/σης Τρικάλων σε συνεργασία με τους  καθηγητές Πληροφορικής του σχολείου και κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υπεύθυνος του κέντρου Πληροφορικής κ.Λεωνίδας Μποντίλας.Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου, οι καθηγητές καθώς και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και πολλοί γονείς των μαθητών. • Νομός Φθιώτιδας
  • Σχολικός Σύμβουλος της 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φθιώτιδας
   Υλοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε δύο σχολικές τάξεις (Ε' και ΣΤ') και στο 2ο Δημοτικό σχολείο Λαμίας σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

 • Νομός Φλώρινας
  • Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας
   H Οργάνωση συμμετείχε στους εορτασμούς με την διεξαγωγή του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού για Θέματα Ασφάλειας στο Internet, που απευθύνεται στους Μαθητές των Γενικών Λυκείων του Ν. Φλώρινας. Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων του Ν. Φλώρινας έγραψαν μια εργασία (έκθεση) έως μία σελίδα Α4 για το παραπάνω θέμα και την υπέβαλαν στο σχολείο τους μέχρι την 26η Φεβρουαρίου 2010. Η αξιολόγηση των εκθέσεων θα γίνει από τριμελή Επιτροπή και θα βραβευθούν οι 3 καλύτερες εκθέσεις με
   netbook, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ψηφιακή κορνίζα.

   Εργαστήρι Πληροφορικής Αλγόριθμος
   Δράσεις με τίτλο: «Γνωρίζω και σερφάρω, προσέχω και επικοινωνώ» Οι μαθητές της σχολής το διάστημα από 1/2/10 έως 10/2/10 δημιούργησαν με την βοήθεια των εκπαιδευτών τους, ένα comic που θα προάγει την ιδέα της ασφάλειας στην συμμετοχή των παιδιών και των site κοινωνικής δικτύωσης και chat rooms με πρωταγωνιστές τους ίδιους, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Το comic book που δημιούργησαν τα παιδιά, τυπώθηκε σε 50 αντίγραφα και μοιράστηκε σε μαθητές της πόλης και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, τόσο στην σελίδα της σχολής www.algorithmos.edu.gr όσο και σε μορφή animation book.

 • Νομός Χαλκιδικής
  • Γραφείο Αγωγής Υγείας, Δ/σης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής
   Το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών, οργάνωσε εκδήλωση εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010, στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών, στις 11 π.μ. Την εκδήλωση παρουσίασαν η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας μαζί με μαθητές και μαθήτριες και την παρακολούθησαν όλα τα παιδιά του Γυμνασίου, Εκπαιδευτικοί, Διευθυντές όμορων σχολείων, Σύμβουλοι, Στελέχη της Εκπαίδευσης και γονείς. Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση με αφίσες και πλούσιο ενημερωτικό υλικό, το οποίο και διανεμήθηκε σε όλους τους παραβρισκόμενους. Μετά το τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά μοίρασαν στα Ν. Μουδανιά ενημερωτικά φυλλάδια, σε οδηγούς, πεζούς, καταστήματα, υπηρεσίες, φροντιστήρια, συλλόγους, κλπ. Την όλη εκδήλωση κάλυψαν τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
 • Νομός Χανίων
  • Δήμος Χανίων
   Στις 9 Φεβρουαρίου 2010, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χανίων, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των «Μικρών Πολιτών», γονέων και εκπαιδευτικών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. (Κοινή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (9/2/2010) & την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (28/1/2010)).  

   Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής  Λύκειο Σούδας
   Στις 9 Φεβρουαρίου 2010, στο Λύκειο Σούδας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο με τίτλο: "Με ασφάλεια στο Διαδίκτυο - Πριν δημοσιεύσεις, σκέψου".

   Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης
   Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, καθώς και online δράσεις.
 • Νομός Χίου
  • Εργαστήρι Πληροφορικής "Διαδίκτυο"
   Εκδήλωση στους χώρους των Εργαστηρίων, την Τρίτη 9-2-2009. Έγινε παρουσίαση των δυνατοτήτων του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων καθώς και των κινδύνων που ελλοχεύουν κατά τη χρήση τους, σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς. Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση με θέμα την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων.