ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία

Στις 9 Φεβρουαρίου εορτάστηκε για έβδομη συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε περισσότερες από 60 χώρες στον κόσμο!

Σκοπός μας φέτος ήταν να αναδείξουμε τη σημασία της διαφύλαξης των προσωπικών μας δεδομένων στο Διαδίκτυο και για το λόγο αυτό το σύνθημα του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2010 ήταν «Πριν δημοσιεύσεις, σκέψου».

Δείτε παρακάτω την εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και τις δραστηριότητες που συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.


  • Πανευρωπαϊκές δράσεις / διαγωνισμοί
    • Κουίζ: Το Πανευρωπαϊκό δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνει κουίζ που απευθύνεται σε παιδιά και νέους ηλικίας 9 έως 15 ετών. Θα υπάρχουν δύο διαφορετικά κουίζ ανάλογα με την ηλικία του παιδιού (9-12 και 13-15) τα οποία θα είναι προσπελάσιμα μέσω Διαδικτύου από τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 9 Μαρτίου 2010 στη διεύθυνση www.sid2010quiz.org.

      Οι πανευρωπαϊκοί νικητές θα παραλάβουν το βραβείο τους σε ειδική τελετή που θα διοργανώσει το Insafe. 

      Διαγωνισμός πόστερ: Για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 9 ετών διεξάγεται πανευρωπαϊκός διαγωνισμός πόστερ. Τα παιδιά θα πρέπει να αποτυπώσουν το πώς βλέπουν τον εαυτό τους στο Διαδίκτυο δημιουργώντας ζωγραφιές, κόμικ ή αφίσες τις οποίες θα πρέπει να στείλουν ψηφιοποιημένες στο info@saferinternet.gr από τις 9 Φεβρουαρίου ως τις 9 Μαρτίου. Τους νικητές περιμένει φυσικά βραβείο καθώς και η ανάρτηση του έργου τους σε ψηφιακή γκαλερί.
  • Βίντεο Safer Internet Day