ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία

Το 2005 η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε σε 29 χώρες  (15 περισσότερες χώρες από την προηγούμενη χρονιά). Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις για τον εορτασμό έλαβαν χώρα σε Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Αυστραλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Καναδάς, Κύπρος, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Σιγκαπούρη, Τσεχία, Φινλανδία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού διοργανώθηκε πανευρωπαϊκός διαγωνισμός καλύτερης ιστορίας για παιδιά ηλικίας 9 έως 15 ετών υπό την αιγίδα της Επιτρόπου της Ε.Ε., αρμόδιας για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, κυρίας Viviane Reding. Ακολούθησε βράβευση των εθνικών νικητών του διαγωνισμού στο Παρίσι στις 9 Δεκεμβρίου 2005, και έκδοση ειδικού βιβλίου με όλες τις νικητήριες ιστορίες. Στις δηλώσεις της, η κυρία Reding ανέφερε τα εξής: «Είμαι πολύ ευτυχής που και το 2005 διοργανώνεται η ημέρα για ασφαλέστερο Διαδίκτυο, ακολουθώντας την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης το 2004. Ελπίζω να γίνει ετήσιος θεσμός.  Είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι η «προστάτης» του διαγωνισμού για τα παιδιά σχολικής ηλικίας που ανακηρύσσεται σήμερα ως μέρος των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.»

Τι έγινε στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα, ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου διοργάνωσε με αφορμή τον 2ο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για το διαγωνισμό ιστορίας κατατέθηκαν συνολικά 15 συμμετοχές και διακρίθηκε σε εθνικό επίπεδο η 14χρονη μαθήτρια Κωνσταντίνα Μέλλου για την ιστορία της «Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του Διαδικτύου».