ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία

To 2006, o αριθμός των χωρών που λαμβάνουν μέρος στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου αυξήθηκε σε 36: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία, Αυστραλία, Καναδάς, Κύπρος, Λιθουανία, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Τσεχία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Κροατία, Η.Π.Α., Λετονία, Λουξεμβούργο, Ισραήλ, Νέα Ζηλανδία.

Διοργανώθηκε παγκόσμιας εμβέλειας blogathon, υπό την αιγίδα της Επιτρόπου της Ε.Ε., αρμόδιας για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, κυρίας Viviane Reding, από τις 7 έως τις 15 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή 35 χωρών. Οργανισμοί από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή με τις αναρτήσεις τους. Σκοπός του blogathon ήταν να προωθήσει τα μηνύματα επαγρύπνησης και να βοηθήσει τους γονείς να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Τι έγινε στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου διοργάνωσε από 7 έως 15 Φεβρουαρίου μαθητικό διαγωνισμό σταυρόλεξου και κουίζ γνώσεων. Τις ημέρες του διαγωνισμού πάρα πολλοί Έλληνες μαθητές επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα saferinternet.gr, κατέβασαν και έλυσαν το σταυρόλεξο  και διεκδίκησαν δώρα από τους χορηγούς του διαγωνισμού. Παράλληλα μέσα, από εγκύκλιο του Υπ.Ε.Π.Θ προσκλήθηκαν όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας να λάβουν μέρος στο κουίζ γνώσεων με αποτέλεσμα να σημειωθούν πάνω από 10.672 επισκέψεις στον ιστοχώρο κατά την περίοδο διεξαγωγής του διαγωνισμού.