Σαράντα τρεις χώρες έλαβαν μέρος στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2007: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Αυστραλία, Καναδάς, Κύπρος, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία, Αργεντινή, Βουλγαρία, Εσθονία, Κροατία, Η.Π.Α., Λετονία, Λουξεμβούργο, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Ελβετία, Κορέα, Παναμάς, Ρουμανία, Τουρκία, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν.
Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε παγκόσμιας εμβέλειας
blogathon με τίτλο «Crossing Borders». Την έναρξη του blogathon ανακοίνωσε στις 6 Φεβρουαρίου η Επίτροπος Viviane Reding:
“Ξεκινώντας ως ιδιωτική πρωτοβουλία το 2004, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εξελίχθηκε σε σημαντικό ετήσιο γεγονός, αποτελώντας την κορύφωση των δράσεων επαγρύπνησης του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κόμβων Insafe. Το διευρυνόμενο δίκτυο των Εθνικών Κόμβων στην Ευρώπη αλλά και πέραν από αυτήν έχει ως αποστολή να προωθήσει την ικανότητα στη χρήση των νέων μέσων, το λεγόμενο «media literacy» και την ασφαλή, ηθική και αποτελεσματική χρήση του Διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας.»Για την ημέρα αυτή, διοργανώθηκε επίσης πανευρωπαϊκός διαγωνισμός από το δίκτυο εθνικών κόμβων
Ιnsafe σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό δίκτυο e-twinning. Ο μαθητικός διαγωνισμός προέβλεπε τη δημιουργία έργων γύρω από τα παρακάτω θέματα:
- e-privacy: Προστασία της προσωπικής ζωής.
- Netiquette: Η δεοντολογία του διαδικτύου.
- Power of image: Η δύναμη της εικόνας.
Τι έγινε στην Ελλάδα;Στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τα Ελληνικά σχολεία κατέκτησαν 2 από τα 4 συνολικά βραβεία. Παράλληλα διοργανώθηκε εικαστικός διαγωνισμός για παιδιά και νέους έως 18 ετών. Τα παιδιά δημιούργησαν εικαστικά πόστερ, στα οποίο προέβαλλαν μηνύματα σχετικά με την ασφάλεια του διαδικτύου. Υπεβλήθησαν συνολικά 30 πόστερ τα οποία και εκτέθηκαν για δύο ημέρες στη γκαλερί
Cheap Art στην Αθήνα.