ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Κινητό τηλέφωνο

Οι γλάροι είναι συνεχώς σε κίνηση και δεν αποχωρίζονται τα κινητά τους τηλέφωνα. Τώρα μάλιστα μου έλεγαν για τα καινούρια τους κινητά. Μέχρι τώρα ήξερα ότι μπορείς απλά να στέλνεις μηνύματα και να παίρνεις τηλέφωνα, αλλά όπως μου είπαν με τα δικά τους μπορούν να τραβάνε και να στέλνουν φωτογραφίες, να ακούνε μουσική ακόμα και να σερφάρουν στο Διαδίκτυο. Τα μυαλά των γλάρων έχουν πάρει αέρα εκεί ψηλά που πετάνε και φοβάμαι, πως δεν ξέρουν να τα χρησιμοποιούν σωστά. Έφτιαξα και εγώ μια λίστα με οδηγίες σωστής χρήσης για να τους βοηθήσω. Για ρίξε και εσύ μια ματιά:
  • Θυμήσου, ότι όταν έχεις συνδεθεί στο Διαδίκτυο, συνομιλείς ή στέλνεις αλληλογραφία πρέπει να είσαι προσεκτικός/ή με ποιον έχεις επαφή και σε ποιον θα δώσεις λεπτομερή στοιχεία επικοινωνίας.

  • Μη δίνεις ποτέ τον αριθμό του κινητού σου σε άγνωστους καθώς θα μπορούν ευκολότερα να επικοινωνούν μαζί σου ακόμα και όταν δεν θα θέλεις. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε αμέσως ενημέρωσε τους γονείς σου.

  • Μη δανείζεις ποτέ το κινητό σου τηλέφωνο, ειδικά όταν δεν γνωρίζεις το άτομο που στο ζήτησε.

  • Δεν θα πρέπει ποτέ να τραβάς φωτογραφίες άλλων χωρίς να έχεις ζητήσει πρώτα την άδειά τους, πόσο μάλλον αν σκοπεύεις να τις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο.

  • Έχε κλειστό τον δέκτη του Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείς. Έτσι θα αποτρέψεις την υποκλοπή στοιχείων από το κινητό σου χωρίς να το αντιληφθείς.
poem kinito