ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Home >> Μεγάλοι >> Κινητό τηλέφωνοΚλοπή κινητού τηλεφώνου
Τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον σύμβολα κοινωνικής καταξίωσης καθώς ενσωματώνουν χαρακτηριστικά που δελεάζουν μικρούς και μεγάλους και αποτελούν από τα πιο «περιζήτητα» αντικείμενα για τους ληστές.

Εκτός όμως από την αξία τους, τα κινητά τηλέφωνα ουσιαστικά είναι ένας θησαυρός προσωπικών πληροφοριών. Σε αυτά είναι αποθηκευμένες πληροφορίες μας, όπως στοιχεία επικοινωνίας των επαφών μας, προσωπικά μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, καταχωρίσεις ημερολογίου, η προσωπική μας ατζέντα κ.α.

Επομένως, μια ενδεχόμενη κλοπή δεν θα μας στοίχιζε μόνο από οικονομικής άποψης αλλά και από την άποψη διαρροής προσωπικών μας δεδομένων, τη διαχείριση των οποίων δεν θα μπορούμε πλέον να ελέγξουμε.

  • Συμβουλές
      • Πείτε στα παιδιά σας να μην αφήνουν το κινητό τους σε κοινή θέα και να μην το κρατούν στο χέρι όταν δεν είναι απαραίτητο. Επίσης, δεν θα πρέπει να αφήνουν το κινητό τους σε τσέπες και σακίδια στα οποία δεν έχουν οπτική επαφή.

      • Συμβουλέψτε το παιδί σας ποτέ να μη δίνει το κινητό του σε ξένους που του το ζητάνε για να κάνουν κάποια επείγουσα κλήση. Εάν όμως μια τέτοια κατάσταση γίνει απειλητική για το παιδί σας, τότε είναι προτιμότερο να δώσει το κινητό του, ακόμα και αν του κλαπεί. Η προσωπική του ασφάλεια και ακεραιότητα είναι πολύ πιο σημαντική. Άλλωστε μπορείτε άμεσα να ενημερώσετε για την κλοπή.

      • Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν λαμβάνει καμία ευθύνη για τις κλήσεις που θα γίνουν από το κλεμμένο κινητό σας, μέχρι να ενημερώσετε για την κλοπή. Μετά την καταγγελία της κλοπής, η εταιρεία σας θα σταματήσει την λειτουργία του αριθμού σας, μέχρι να σας δοθεί μια νέα κάρτα SIM.