ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Home >> Μεγάλοι >> Πληροφορία στο ΔιαδίκτυοΠληροφορία στο Διαδίκτυο
Ο Παγκόσμιος Ιστός έφερε επανάσταση στον τρόπο που αναζητούμε και αποκτούμε πρόσβαση σε πληροφορίες. Μέσω του Διαδικτύου μπορούμε πολύ εύκολα, ανέξοδα και γρήγορα να βρούμε στοιχεία για ένα θέμα που μας ενδιαφέρει, να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στον κόσμο, μέχρι και να πάρουμε οδηγίες για το πώς θα μεταβούμε σε κάποια τοποθεσία.

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε η μετάβαση από το παθητικό Διαδίκτυο, όπου ο χρήστης ήταν απλός αναγνώστης, στο «συμμετοχικό» Διαδίκτυο, όπου ο χρήστης έχει ενεργό ρόλο στην παραγωγή και διακίνηση της διαδικτυακής πληροφορίας. Το γεγονός αυτό άλλαξε άρδην το πρόσωπο του Παγκόσμιου Ιστού αλλά και τις συνήθειες εκατομμυρίων χρηστών του σε όλο τον κόσμο που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τις νέες δυνατότητες που τους προσφέρονται, αναπτύσσοντας εργαλεία που σήμερα αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όπως τα blogs, και τα wikis (όπως για παράδειγμα τα άρθρα της Wikipedia).

Ωστόσο, ο νέος τρόπος δημιουργίας και ανάκτησης πληροφοριών προϋποθέτει και αλλαγή στον τρόπο που αξιολογούμε και φιλτράρουμε κριτικά το πληροφοριακό υλικό που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Μέσα από την ενότητα αυτή σας παραθέτουμε λοιπόν χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με την αξιοπιστία των πληροφοριών που υπάρχουν στο Διαδίκτυο και σας προτείνουμε ενδιαφέροντες και αξιόπιστους ιστοχώρους που μπορεί να αξιοποίησει ο γονιός, ο εκπαιδευτικός αλλά και το παιδί  για μάθηση και ψυχαγωγία.