ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Κουβεντιάζοντας στο Διαδίκτυο

Εδώ στο νησί μέχρι πρόσφατα ανεβαίναμε στους λόφους και στέλναμε μηνύματα καπνού ή περιμέναμε στις ακρογιαλιές μέχρι να φτάσει το μπουκάλι με το μήνυμα. Μέχρι που βάλαμε Ίντερνετ και τώρα πια μιλάω με το πλήρωμά μου με e-mail, μπαίνω σε chat και στέλνω μηνύματα. Για να μπορείς να αποφεύγεις όμως τις φουρτούνες καλό είναι να γνωρίζεις τα παρακάτω:
  • Οι ηλεκτρονικοί φίλοι μπορεί να μην είναι αυτοί που λένε και δεν θα πρέπει να τους μπερδεύουμε με τους πραγματικούς μας φίλους που εμπιστευόμαστε.

  • Ποτέ μη δίνεις τα προσωπικά σου στοιχεία και ειδικά τη διεύθυνσή σου, το όνομα του σχολείου σου και το τηλέφωνό σου μέσα από τις διαδικτυακές σου κουβέντες.

  • Το ίδιο ισχύει και για τα στοιχεία φίλων σου. Δεν θα πρέπει να δίνεις τηλέφωνα και διευθύνσεις φίλων σου σε άλλους.

  • Εάν αισθάνεσαι ότι κάποιος σε παρενοχλεί, θυμήσου ότι με ένα κλικ μπορείς να βγεις από την συνομιλία και φυσικά, μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από τους γονείς σου ή κάποιον ενήλικο που εμπιστεύεσαι. Μη διστάσεις!

  • Οι συναντήσεις με τους εικονικούς φίλους δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Τις προάλλες είχα κανονίσει ραντεβού με μια πανέμορφη γοργόνα που γνώρισα στο chat, όταν όμως πήγα να τη συναντήσω αποδείχτηκε ότι ήταν ένας πολύ πεινασμένος καρχαρίας. Από τότε κουτσαίνω από το δεξί μου πόδι!!

poem epikoinonia