ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Συνέδριο «Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου για τα Παιδιά» (12/02/2010)

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, το Ίδρυμα Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα διοργάνωσαν συνέδριο με θέμα: «Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου για τα Παιδιά»  την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2010.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Φώφη Γεννηματά και ο κος Μιχάλης Κοντογιάννης, Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου αναλύθηκαν πολλαπλές πτυχές του ζητήματος της ασφάλειας των παιδιών στους εικονικούς κόσμους. Συζητήθηκε ο ρόλος που μπορεί να παίξει η εκπαιδευτική κοινότητα και η εκκλησία στην ενημέρωση και την πρόληψη. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία του  Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που φανερώνουν τις «παγίδες» του σημερινού διαδικτυακού τοπίου, αλλά και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από ποικίλους φορείς ώστε το Διαδίκτυο να γίνει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά μας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και παρουσιάσεις των εισηγητών.


<< επιστροφή