ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Περιφερειακό Συνέδριο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (06/10/2009)

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο πρώτο συνέδριο για την περιοχή της Νότιας Ευρώπης σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη στις 6 και 7 Ιουλίου. Το Οι χώρες που συμμετείχαν είναι η Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα, Ελλάδα, Κύπρος, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου, Insafe  και από το Ισπανικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Protegeles.com.

Το συνέδριο ασχολήθηκε με τη συλλογή στοιχείων για την παρούσα κατάσταση αναφορικά με τη σωστή και ασφαλή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το Διαδίκτυο και το κινητό τηλέφωνο, την παράθεση απόψεων από τα Εθνικά Κέντρα, ερευνητικούς φορείς, φορείς επιβολής του νόμου, γραμμές βοηθείας, ΜΚΟ, αλλά και τη βιομηχανία του Διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας, την ανάδειξη ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών στο ζήτημα της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο και την ανάδειξη ευκαιριών για από κοινού δράση για την αντιμετώπιση των φλεγόντων ζητημάτων.

Τα παραπάνω θα ενδυναμώσουν μελλοντικά τις τρεις δράσεις του Ελληνικού Κέντρου, ήτοι τη δράση ενημέρωσης Saferinternet.gr, τη γραμμή καταγγελιών Safeline.gr και τη Γραμμή Βοήθειας «ΥποστηρίΖΩ» της Μονάδας Εφηβικής Υγείας – Παν. Αθηνών και θα ισχυροποιήσουν τη συνεργασία μεταξύ των αντίστοιχων φορέων που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάλυπτε ευρύ φάσμα θεματικών όπως το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, την ηλεκτρονική παρενόχληση, την σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και το ηλεκτρονικό έγκλημα εν γένει. Από την Ελλάδα και σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου προσκλήθηκαν να μιλήσουν: η Δρ. Άρτεμις Τσίτσικα (επιστημονική υπεύθυνος ΜΕΥ και συντονίστρια της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου), ο κύριος Αντώνης Παπαντωνίου (επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης), ο κύριος Πυθαγόρας Καραμπιπέρης (επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος – Ινστiτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών), ο κύριος Αθανάσιος Δουίτσης (εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου - Υπ.Ε.Π.Θ.) και η κυρία Άννα Μάλτη (προϊσταμένη του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – Cosmote).


<< επιστροφή