ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου - Λαμβάνουμε δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού! (08/02/2022)

  Η φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου μας βρίσκει για άλλη μια χρονιά εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Μιας πανδημίας που μπορεί από την μια πλευρά να έφερε την ψηφιακή τεχνολογία πιο κοντά μας από ποτέ, από την άλλη γιγάντωσε τους διαδικτυακούς κινδύνους, όπως είναι ο εκφοβισμός. 

Η Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet έχει φέτος τη χαρά και την τιμή να συνεργάζεται με το Συμβούλιο της Ευρώπης στο πρόγραμμά του "Εκπαίδευση στην Ψηφιακή Πολιτειότητα" (Digital Citizenship Education), και το οποίο έχει ως στόχο να εξοπλίσει τα παιδιά με τις δεξιότητες και τη γνώση που χρειάζονται για να χρησιμοποιούν την τεχνολογία ενεργά, με σύνεση, με ηθική, με ασφάλεια, και προς όφελός τους.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, το Συμβούλιο δημοσίευσε δύο ειδικά φυλλάδια με τίτλο «Λάβετε δράση για την εξάλειψη του αποκλεισμού και του εκφοβισμού εντός και εκτός διαδικτύου!», και τα οποία περιλαμβάνουν πρακτικές οδηγίες προς γονείς και εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε αυτοί να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν ανθεκτικότητα και τις κοινωνικο-συναισθηματικές δεξιότητες που χρειάζεται κάθε πολίτης για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του διαδικτυακού κόσμου.

Σήμερα, λοιπόν, σας προτείνουμε τα φυλλάδια αυτά στην Ελληνική γλώσσα, ελπίζοντας ότι θα σας βοηθήσουν ως εκπαιδευτικούς αλλά και ως γονείς.

Τα φυλλάδια είναι αναρτημένα τόσο στον ιστοχώρο μας, όσο και στον ιστοχώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις εξής διευθύνσεις:

Φυλλάδιο για γονείς
Φυλλάδιο για εκπαιδευτικούς


<< επιστροφή