ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Ψηφιακή παρουσία στα social media πριν καν… γεννηθούν (11/08/2020)

Ψηφιακή παρουσία στα social media πριν καν… γεννηθούν έχουν, πλέον, εν αγνοία τους, τα σημερινά παιδιά. Από τον πρώτο υπέρηχο της κύησης μέχρι τα πρώτα δοντάκια, τα πρώτα βήματα και την εκπαίδευση τουαλέτας, τα παιδιά εκτίθενται πλέον υπερβολικά στα κοινωνικά δίκτυα.

Η καλύτερη και ασφαλέστερη συμβουλή των ειδικών είναι να “μη δημοσιεύετε στα social media τίποτε, που να σχετίζεται με τα παιδιά σας”.

Αν αυτό σας είναι ακατόρθωτο (αν και επιτακτικό για την ασφάλεια των παιδιών σας), η ESET (εταιρία παραγωγής λογισμικού προστασίας από κακόβουλες ενέργειες) παρέχει συστάσεις σχετικά με τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κοινοποιούμε φωτογραφίες των παιδιών μας μετριάζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Μερικοί από αυτούς τους τρόπους είναι οι εξής:

  • Μην μοιράζεστε κάτι που μπορεί να περιέχει προσωπικά στοιχεία ή πληροφορίες, που μπορούν να συμβάλλουν στην αναγνώριση του παιδιού σας, όπως ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνία γέννησης.
  • Απενεργοποιήστε τη σήμανση τοποθεσίας, όταν κάνετε λήψη φωτογραφιών, ώστε να μην εμφανίζονται οι ετικέτες τοποθεσίας.
  • Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο κοινοποίησης των φωτογραφιών. Πριν αναρτήσετε κάτι στα social media, ρίξτε πρώτα μια ματιά στα φίλτρα απορρήτου και στη συνέχεια στο κοινό, στο οποίο θα κοινοποιήσετε την ανάρτηση.
  • Μοιραστείτε φωτογραφίες και πληροφορίες με άτομα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε και ζητήστε τους να μην τα μοιραστούν με άλλους.
  • Πριν δημοσιεύσετε κάτι, κάντε μια παύση και σκεφτείτε κατά πόσο αυτό, που σκοπεύετε να μοιραστείτε, θα επηρεάσει στο μέλλον το παιδί σας και πώς”.

Πηγή & αναδημοσίευση από: sepe.gr


<< επιστροφή