ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Νίκησε τον Ιό! (05/05/2020)

Τώρα που τα παιδιά καλούνται να διαχειριστούν και αυτά την κρίση του κορωνοϊού, το Συμβούλιο της Ευρώπης δημιούργησε ένα διασκεδαστικό, επιμορφωτικό παιχνίδι με τίτλο "Νίκησε τον Ιό", μέσα από το οποίο μπορούν να μάθουν πολύ σημαντικά πράγματα για το τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε, αλλά και να προστατεύσουμε και τους άλλους.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από τις κυρίες Janice Richardson και Βερόνικα Σαμαρά.

Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην ελληνική του εκδοχή σε online μορφή από τον κύριο Γιάννη Σαλονικίδη, Υποδιευθυντή του 11ου Δημ. Σχ. Ευόσμου. Τον ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική ιδέα του και την θαυμάσια υλοποίηση της διαδραστικής online μορφής του παιχνιδιού, που δίνει τη δυνατότητα διαμοιρασμού του με σύνδεσμο στις εικονικές εξ αποστάσεως τάξεις όχι μόνο του σχολείου του, αλλά και κάθε σχολείου.

Το παιχνίδι παίζεται με εικονικό ζάρι και τα πιόνια μετακινούνται με το σύρσιμο του ποντικού. Επίσης, έχουν προστεθεί πληροφορίες στις κάρτες.

Μπορείτε να βρείτε το παιχνίδι στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://e-geografia.eduportal.gr/files/covid-game/story_html5.html

Το παιχνίδι σε εκτυπώσιμη μορφή αρχείου PDF, μαζί με ειδικό φυλλάδιο για γονείς (με περαιτέρω προτάσεις για χρήσιμες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας όσο μένετε σπίτι) βρίσκεται αναρτημένο σε 14 γλώσσες στον ιστοχώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης: https://www.coe.int/en/web/education/new-materials (αναζητείστε τον τίτλο "INFO SHEET FOR PARENTS").

<< επιστροφή