ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: Ψηφιακή ιθαγένεια – η άποψη των νέων (11/02/2020)

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέο για το Ψηφιακό Αγαθό ( European Council for Digital Good) που απαρτίζεται από 18 νέους από 8 χώρες –με 3 νέα παιδιά από την Ελλάδα– γιόρτασε φέτος την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στην Μπρατισλάβα, μαζί με 70 μαθητές από τη Σλοβακία, σημαντικούς παράγοντες της βιομηχανίας του διαδικτύου παγκοσμίως, καθώς και εξέχοντες εθνικούς εκπροσώπους από την κυβέρνηση και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Κατά την εκδήλωση, τα παιδιά εργάσθηκαν επάνω στα 16 ζητήματα της Ατζέντας 2020, και κατέληξαν σε συγκεκριμένες δράσεις για να υλοποιηθούν τα ζητήματα αυτά. Στη συνέχεια, και μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, επέλεξαν τα 4 πιο σημαντικά και στα οποία θα εργασθούν έως την επόμενη Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Ως πιο σημαντική δράση επιλέχθηκε η δημιουργία εργαστηρίων για νέα παιδιά αλλά και για εκπαίδευση των εκπαιδευτών. Ακολουθεί η δημιουργία μοντέλων προσομοίωσης για απειλές στον κυβερνοχώρο. Οι νέοι θεωρούν τα θέματα που αφορούν την υγεία και την ευημερία τους πολύ σημαντικά, επιλέγοντας στην τρίτη θέση των δράσεων την υλοποίηση συνεδριάσεων στο χώρο εργασίας για την ενημέρωση των γονέων και των οικογενειών για την αντιμετώπιση των πρώτων σημείων προβλημάτων ψυχικής υγείας που προκαλούνται από ζητήματα στο διαδίκτυο. Τέλος, στην 4η θέση επιλέχθηκε η δημιουργία chatbot στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης για την αναφορά ζητημάτων cyberbullying.

Τα παιδιά αποφάσισαν 12 περαιτέρω δράσεις, πολύ σημαντικές για τη ‘διαδικτυακή’ τους ζωή που θα εξελίξουν περαιτέρω μέσα στους επόμενους μήνες.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις δράσεις του Συμβουλίου στη σελίδα του στο Facebook.


<< επιστροφή