ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν για το κυβερνοέγκλημα (22/03/2019)

Σύμφωνα με νέα έκθεση του Ευρωβαρόμετρου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, που δημοσίευσε χθες η Επιτροπή, οι Ευρωπαίοι γίνονται σταδιακά πιο υποψιασμένοι και πιο ανήσυχοι για τους κινδύνους που εγκυμονεί το Διαδίκτυο. Σήμερα οκτώ στους δέκα χρήστες στην Ευρώπη (το 79%) δηλώνουν ότι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για το κυβερνοέγκλημα, καθώς θεωρούν ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσουν θύματα σε σύγκριση με το παρελθόν. Έτσι, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν εγκαταστήσει λογισμικό προστασίας από ιούς και δεν ανοίγουν πλέον μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άτομα που δεν γνωρίζουν.

Επίσης, περισσότερο από το ένα τρίτο των χρηστών (το 37%) απαντά ότι είναι λιγότερο πιθανό να δώσει προσωπικές πληροφορίες σε ιστότοπους.

Περαιτέρω, σχεδόν έξι στους δέκα (58%) έχουν αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής τους για τουλάχιστον μία ηλεκτρονική υπηρεσία τους τελευταίους 12 μήνες. Ο κωδικός πρόσβασης που αλλάζουν πιο συχνά οι χρήστες είναι αυτός που χρησιμοποιείται για λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πάντως, μόλις το ένα τρίτο (34%) αναφέρει ότι έχει αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης για ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές το τελευταίο έτος, ενώ μόνο το ένα τέταρτο (24%) το έχει κάνει για λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες: sepe.gr


<< επιστροφή