ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Για τα Χριστούγεννα αγοράστε κατάλληλα ηλεκτρονικά παιχνίδια για τα παιδιά (19/12/2013)

Για τα Χριστούγεννα, μην ξεχάσετε να προσέξετε κατά την αγορά ηλεκτρονικών παιχνιδιών για τα παιδιά, να είναι κατάλληλα για την ηλικία τους. Ακολουθείστε τις οδηγίες που σας δίνει το Πανευρωπαϊκό Σύστημα Ταξινόμησης για τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια (Pan European Game Information), ανάλογα με την ηλικιακή κατάταξη του εκάστοτε παιχνιδιού (3+, 6+, 12+, 16+, 18+) και τον πιθανό χαρακτηρισμό του περιεχομένου του (βία, χυδαία γλώσσα, διακρίσεις, φόβος, τζόγος, ναρκωτικά, σεξ).

Επίσης, δώστε έμφαση στο εικονίδιο PEGI ONLINE για τους ιστοχώρους παιχνιδιών σε σύνδεση, καθώς το εικονίδιο αυτό επιδεικνύει ότι ο ιστοχώρος δεν περιλαμβάνει παράνομο και προσβλητικό περιεχόμενο ή ανεπιθύμητους συνδέσμους, ενώ παράλληλα οι δημιουργοί του δεσμεύονται να προστατεύουν την ιδιωτική ζωή των ανήλικων παικτών.

Στον ιστοχώρο του PEGI στην Ελληνική γλώσσα μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί ενδελεχώς για το σύστημα PEGI και να ελέγξει το χαρακτηρισμό των παιχνιδιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο και υπόκεινται στο σύστημα με μια απλή αναζήτηση στην φόρμα που περιλαμβάνεται στην αρχική σελίδα.


<< επιστροφή