ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Εννέα βιβλιοθήκες μεταμορφώνονται σε πυρήνες δημιουργικότητας (11/07/2013)

Πώς θα μπορούσαν να είναι οι δημόσιες βιβλιοθήκες του μέλλοντος; Την απάντηση δίνουν το Δίκτυο Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών «Future Library» και το Ίδρυμα Νιάρχος, που με τη βοήθεια της Google μετασχηματίζουν ελληνικές βιβλιοθήκες σε πρωτοποριακούς χώρους, όπου οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν ξαπλωμένοι, να ζωγραφίσουν σε τοίχους, να συνθέσουν μουσική ή να καταγράψουν ψηφιακές ιστορίες.

Εννέα βιβλιοθήκες της χώρας- μέλη του Δικτύου «Future Library», στη Δράμα, τη Λιβαδειά, τη Ναύπακτο, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα, την Κόρινθο, το δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, την Ηλιούπολη και τα Χανιά, θα φιλοξενούν από τα τέλη του χρόνου Media labs, δηλαδή ελκυστικούς και άνετους χώρους δημιουργικότητας. Το Ίδρυμα Νιάρχος θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη και την κατασκευή τους, την απόκτηση εξοπλισμού, την εκπαίδευση προσωπικού και τη διοργάνωση δράσεων για την προώθηση των νέων τεχνολογιών.

H Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας αποτελεί την αφετηρία δράσεων της ΜΚΟ «Future Library», η οποία με την υποστήριξη και του Ιδρύματος Νιάρχος, έχει ως στόχο να μετεξελίξει τις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας σε τοπικούς πυρήνες καινοτομίας και δημιουργικότητας.

Πηγή: www.kathimerini.gr

<< επιστροφή