ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Τρεις μέρες με εκατό δράσεις σε οκτώ βιβλιοθήκες! (06/11/2012)

«Μοιραζόμαστε τις σελίδες, ας μοιραστούμε νέες ιδέες». Δεν αποτελεί απλό σύνθημα αλλά το πιο δυνατό κάλεσμα της ομάδας Future Library- Βιβλιοθήκη του μέλλοντος από τη Βέροια σε όλους τους «διψασμένους» αναγνώστες.

Με το ίδιο σκεπτικό και με άξονα την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τα κοινωνικά δίκτυα, πραγματοποιείται το τριήμερο 12,13 και 14 Νοεμβρίου μια σειρά εκδηλώσεων για το πώς οι βιβλιοθήκες θα αποτελέσουν κοιτίδες ελεύθερης γνώσης και συνάμα ανέξοδης χαλάρωσης. Περί τις 100 δράσεις θα διεξαχθούν σε οκτώ ανακαινισμένες βιβλιοθήκες της κεντρικής Μακεδονίας. Ο αποκαλούμενος «Μαραθώνιος Δημιουργικών Δράσεων για παιδιά», που θα διαρκέσει τις δυο πρώτες μέρες σε Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά, Κιλκίς και Σέρρες, έχει έναν σπουδαίο σκοπό: να απολαύσουν όλοι τη βοβλιοθήκη στη γειτονιά τους και να αποκτήσει η τοπική κοινωνία την κουλτούρα αυτή.

Σε αυτό το διαφορετικό συνέδριο, στις 14 του μήνα, άνθρωποι της Google θα μιλήσουν στο κοινό για την ψηφιοποίηση των συλλογών και τα βιβλία στο Διαδίκτυο, ενώ από τη μουσική βιβλιοθήκη του Ελσίνκι θα διδάξουν πώς να μην κρύβεται κανείς πίσω από το γραφείο του. Το πιο ουσιαστικό κομμάτι όμως θα είναι σίγουρα οι συμβουλές για το πώς οι βιβλιοθήκες θα μετατραπούν από στείρες, αυστηρές και σιωπηλές σε ανήσυχους,φιλόξενους και άνετους χώρους για αποφόρτιση από μια δύσκολη καθημερινότητα.

Πηγή: εφημερίδα «Δημοκρατία»

<< επιστροφή