ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
«Κολλημένοι με την τεχνολογία» οι Έλληνες (31/10/2012)

Δεύτερη φύση του Νεοέλληνα έχει γίνει η τεχνολογία και μάλιστα ολοένα και από μικρότερη ηλικία, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας Focus Bari που παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο Infocom World, τα παιδιά ηλικίας 7-9 ετών έχουν σε ποσοστό 82-84% υπολογιστή, το 63% «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο ενώ το 5% έχουν κινητό.

Στις ηλικίες 10-12 ηλεκτρονικό υπολογιστή έχουν 9 στα 10 παιδιά, το 32% έχουν κινητό, ενώ το 83% των αγοριών και το 76% των κοριτσιών έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Περαιτέρω, η χώρα μας ακολουθεί πιστά τις διεθνείς τάσεις, με τους Έλληνες να κάνουν στροφή στα λεγόμενα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα (smartphones) ειδικά οι χρήστες νεαρών ηλικιών με το ποσοστό στην ηλικιακή ομάδα 13-34 ετών να κινείται μεταξύ 37% και 41%.

Όσον αφορά στη χρήση των κινητών τηλεφώνων, το 68% χρησιμοποιούν τη συσκευή τους για να ακούνε μουσική ή ραδιόφωνο, το 57% για να περιηγούνται στο Διαδίκτυο και το 37% για να αναρτούν φωτογραφίες σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συντάκτες της μελέτης διαπιστώνουν πως οι μόνο οι μισοί από όσους συμμετείχαν στην έρευνα έχουν «κατεβάσει» έστω και μια «εφαρμογή» (apps) ενώ οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται περισσότερο είναι αυτές που σχετίζονται με τα social media (43%), ακολουθούν τα παιχνίδια με 33%, η μουσική/video με 25%, η ενημέρωση με 22% και οι ταξιδιωτικές εφαρμογές με 20%.

Πηγή: εφ.Κέρδος

<< επιστροφή