ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Home >> Μεγάλοι >> Παιχνίδια και διασκέδασηΤζόγος και Διαδίκτυο
Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται από αυτόν που στοιχηματίζει ή να εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες.

Για παράδειγμα, παίζονται στοιχήματα για το ποιος θα κερδίσει σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, σε μια κούρσα ιπποδρομίας ή σε μια παρτίδα τάβλι. Αν αφαιρεθεί το οικονομικό ενδιαφέρον, η δραστηριότητα μετατρέπεται σε απλό παιχνίδι.

Ο συστηματικός τζόγος περιλαμβάνει τη συνάντηση δύο ή περισσότερων ατόμων με σκοπό την ανταλλαγή στοιχημάτων ή / και την ίδια την δραστηριότητα για την οποία γίνονται τα στοιχήματα, αν αυτό είναι δυνατό. Αυτό γίνεται είτε με φυσική παρουσία είτε με μεσάζοντες όπως τα παραδοσιακά γραφεία στοιχημάτων.

Το Διαδίκτυο έχει κάνει τη συνάντηση αυτών των τζογαδόρων πολύ πιο εύκολη, είτε πρόκειται για απλό στοίχημα, είτε για πόκερ, τάβλι ή σκάκι. Δεν είναι απαραίτητο να συναντήσει κανείς τους υπόλοιπους παίχτες. Για παράδειγμα, στο πόκερ οι παίκτες παίζουν σε πραγματικό χρόνο σε ένα κοινό ηλεκτρονικό περιβάλλον το οποίο ο κάθε παίκτης βλέπει στην οθόνη του.

 • Τι προβλήματα μπορεί να υπάρξουν;
  • Το βασικό πρόβλημα με τον τζόγο στο Διαδίκτυο είναι ο κίνδυνος χρηματικής απώλειας. Είναι εξαιρετικά πιθανό να χάσει κανείς με αυτό τον τρόπο τις οικονομίες του, το σπίτι του, ακόμα και όλη του την περιουσία. Αυτό συνδέεται ως ένα βαθμό με τον εθισμό στον τζόγο, μια κατάσταση στην οποία δεν μπορεί κανείς να σταματήσει να στοιχηματίζει με την ελπίδα ότι με ένα ακόμα γύρο θα πάρει πίσω τα χαμένα.
    
   Σε αντίθεση με τα παιχνίδια όπου ο σκοπός είναι η διασκέδαση, στον τζόγο όλα έχουν να κάνουν με το χρήμα. Ο εθισμός στον τζόγο είναι ένα γνωστό ψυχολογικό φαινόμενο για το οποίο υπάρχουν θεραπευτικά προγράμματα σε πολλές χώρες.

   Επιπλέον, όσοι ασχολούνται με τον ηλεκτρονικό τζόγο, διατρέχουν κινδύνους δίνοντας τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών, πέραν των θεμάτων υγείας που συνδέονται με την πολύωρη παραμονή μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 • Συμβουλές
   • Εξηγείστε στα παιδιά ότι δεν μπορούν να παίρνουν μέρος σε τέτοιου είδους δραστηριότητες από τη στιγμή που απαιτείται η χρήση πιστωτικής κάρτας.

   • Μη δίνετε στα παιδιά την πιστωτική σας κάρτα για να τη χρησιμοποιήσουν για διαδικτυακές συναλλαγές, καθώς δεν είναι σε θέση να κρίνουν επαρκώς τους όρους της εκάστοτε συναλλαγής.

   • Στις ιστοσελίδες ηλεκτρονικού τζόγου που χρησιμοποιείτε ελέγξτε πρώτα τους όρους χρήσης. Διαβάστε τους πολύ προσεκτικά, γιατί από τη στιγμή που εγγράφεστε σε μια τέτοια υπηρεσία συμφωνείτε με τους όρους αυτούς.

   • Φροντίστε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας λογισμικό antispyware έτσι ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες να υποκλαπούν στοιχεία  της κάρτας σας.

   • Επειδή δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις ιστοχώρων τζόγου που έχουν σκοπό να εξαπατήσουν τους χρήστες, πριν επιλέξετε ποιον θα χρησιμοποιήσετε, κάντε μια έρευνα στο Διαδίκτυο και ελέγξτε την αξιοπιστία του.