ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Home >> Μεγάλοι >> Παιχνίδια και διασκέδασηΙστοχώροι ψυχαγωγίας και μάθησης
Περιηγηθείτε στο Ιντερνετοδάσος
Το Συμβούλιο της Ευρώπης δημιούργησε το «Wild Web Woods», ένα online παιχνίδι με σκοπό να διδάξει στα παιδιά βασικές γνώσεις για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου με διασκεδαστικό και φιλικό τρόπο μέσα σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον. Το παιχνίδι απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών, ενώ υπάρχει διαθέσιμη έκδοση και στα Ελληνικά.

ΙΟΜ Τραγανούλης
Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και το Media Awareness Network δημιούργησαν τις «Περιπέτειες του Τραγανούλη στο Μαγικό Κόσμο των Διαφημίσεων στο Διαδίκτυο», ένα συναρπαστικό και συνάμα εκπαιδευτικό παιχνίδι για τη διαφήμιση στο διαδίκτυο που απευθύνεται σε παιδιά - χρήστες του διαδικτύου από 6 έως 12 ετών. Ο Τραγανούλης είναι ένα διάσημο δημητριακό που μιλάει στα παιδιά για τις διαφημίσεις τροφίμων και τα μαθαίνει πώς να αναγνωρίζουν τις τεχνικές προώθησης που χρησιμοποιούν οι εταιρίες στο Διαδίκτυο.

Η Βουλή για τα παιδιά
Ειδική ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων για τα παιδιά. Διαθέτει πλούσιες πληροφορίες για το πολίτευμα της χώρας και φωτογραφικό υλικό από το κτίριο της Βουλής. Επιπλέον, η ιστοσελίδα προσφέρει πλήθoς διασκεδαστικών και παράλληλα επιμορφωτικών δραστηριοτήτων (κουίζ, ζωγραφική, κ.α.)

ΙΜΕάκια
Ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σχεδιασμένη για τα παιδιά. Τα «ΙΜΕάκια» επισκέπτονται το Πολιτιστικό κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» και ταξιδεύουν στην ιστορία και τον πολιτισμό του Ελληνισμού με όλα τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας. Στην ιστοσελίδα βρίσκουμε πρωτότυπα εκπαιδευτικά παιχνίδια, οπτικοακουστικές περιηγήσεις στα «θέατρα» εικονικής πραγματικότητας, διαδραστικές εκθέσεις, αναπαράσταση ανασκαφών και ταξίδια σε φανταστικές θάλασσες μέσα σε αντίγραφα αρχαίων πλοίων.

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού
Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας σχεδίασε αυτήν την  ιστοσελίδα ώστε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, να μάθουμε, διασκεδάζοντας, για το σεισμό και για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό.

ΕΡΤ – Οπτικοακουστικό Αρχείο
Μέσα από τον ιστοχώρο μπορούμε να περιηγηθούμε σε ένα πλήθος κατηγοριών ενημερωτικών εκπομπών, θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών έργων, μουσικών προγραμμάτων και ντοκυμαντέρ παραγωγής της ΕΡΤ.

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο - Students

Διαδικτυακή πύλη για τους μαθητές από το Πανελλήνιο Σχολικό Δικτύο. Το Π.Σ.Δ. προσφέρει μια καινούργια δικτυακή του πύλη, αφιερωμένη στους μαθητές όπου μπορούν να βρουν νέα, εκπαιδευτικές εφαρμογές, ψυχαγωγικές εφαρμογές αλλά και ενοποιημένη πρόσβαση στις υπηρεσίες που προσφέρει στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού
Η Εγκυκλοπαίδεια του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΕΜΕ) είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό έργο με αντικείμενο τη συλλογή, καταγραφή, τεκμηρίωση, παρουσίαση και προβολή των ιστορικών δεδομένων της παρουσίας του ελληνικού στοιχείου σε όλη τη χωροταξική του εξέλιξη.

Ελεύθερη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια «Γνώσις»
Η «Γνώσις» δημιουργήθηκε με στόχο την εξασφάλιση μίας ελεύθερης βάσης πληροφοριών για τον άνθρωπο, για τον κόσμο, για την ιστορία και για τον πολιτισμό. Αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της. Όλοι όσοι ασχολούνται με το εγχείρημα, μπορούν να δημιουργήσουν νέα άρθρα ή να βελτιώσουν και διορθώσουν άρθρα που ήδη υπάρχουν.

Live Pedia
Η LivePedia.gr είναι ελληνική ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια. Οποιοσδήποτε μπορεί να την αξιοποιήσει χωρίς κανενός είδους υποχρέωση (αντίτιμο). Είναι συλλογικό έργο, δηλαδή, βασίζεται στους επισκέπτες και τα μέλη της οι οποίοι μπορούν να προσθέσουν νέα, δικά τους λήμματα, ή να επεκτείνουν αυτά που υπάρχουν ήδη.

Βικιπαίδεια (Wikipedia)
Η Βικιπαίδεια είναι ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια. Όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέα άρθρα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν εκείνα που ήδη υπάρχουν.

National Geographic - Kids
Η ιστοσελίδα του National Geographic για παιδιά. Πληροφορίες, ενημέρωση για περιβαλλοντικά θέματα, δραστηριότητες, φωτογραφίες από τη χλωρίδα και την πανίδα όλου του κόσμου (στην Αγγλική γλώσσα).

Ask for kids
Μηχανή αναζήτησης που δημιουργήθηκε ειδικά για χρήση της από παιδιά, ώστε να αντλήσουν υλικό και πληροφορίες για θέματα σχετικά με ιστορία, βιογραφίες, επιστήμη, αστρονομία, γεωγραφία, μαθηματικά, τέχνη, αλλά και με πλούσιο λεξικό, δραστηριότητες και παιχνίδια. Στόχος της είναι η εύκολη πρόσβαση σε διαδικτυακό υλικό και η ενημέρωση μέσα από τη διασκέδαση. Οι ιστοσελίδες στις οποίες ανατρέχει η μηχανή αναζήτησης έχουν ελεγχθεί με αυστηρά κριτήρια που αφορούν την ασφάλεια του περιεχομένου τους (στην Αγγλική γλώσσα).

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σταύρο Καμμά, Λέκτορα του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για την πολύτιμη συμβολή του στον εντοπισμό χρήσιμων παιδαγωγικών ιστοσελίδων.