ΑρχικήΝέαPressNewslettersΥλικόΑ-ΩΣυχνές ΕρωτήσειςΕπικοινωνία
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
Η δράση Saferinternet.gr συντονίζει και διοργανώνει σε ετήσια βάση όλες τις επίσημες εθνικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» (Safer Internet Day), ως ο εκπρόσωπος του Δικτύου Insafe - αποκλειστικού διοργανωτή της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από το έτος 2004, η «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» εορτάζεται κάθε Φεβρουάριο σε περισσότερες από 99 χώρες σε 6 ηπείρους, και τελεί υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου της Ε.Ε. και Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes. Aποτελεί την ετήσια κορύφωση των δράσεων του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου Insafe, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου έχει ως στόχο:

  • Να ευαισθητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους αναφορικά με την προώθηση ενός ασφαλέστερου Διαδικτύου για τα παιδιά μας
  • Να κινητοποιήσει όλους –μικρούς και μεγάλους– γύρω από την ασφάλεια του Διαδικτύου, ενημερώνοντας για τη σημασία και τα οφέλη που απορρέουν από μια ορθή και υπεύθυνη χρήση του μέσου
  • Να ωθήσει το ενδιαφέρον της Πολιτείας και των ΜΜΕ, ως σημαντικούς πυλώνες στη σωστή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση.
  • Να ενεργοποιήσει όλους τους φορείς, σχολεία, μουσεία, πανεπιστήμια, δημοτικές αρχές, κέντρα νέων, εταιρίες, ακόμα και ιδιώτες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο να δράσουν ως «Πρεσβευτές» της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας και πολλαπλασιάζοντας τα μηνύματά της.
  • Να ενημερώσει το κοινό για τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την προστασία των ανηλίκων στο Διαδίκτυο και την καταπολέμηση ανάρμοστου και παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου.

Ο επόμενος εορτασμός θα λάβει χώρα την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013, αποτελώντας τον πρώτο επετειακό εορτασμό της ημέρας αυτής (10ετία). Το Δίκτυο Insafe επέλεξε ως θεματική του φετινού εορτασμού δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας στους εικονικούς κόσμους «Online rights and responsibilities» με το σλόγκαν «Connect with respect».

Στην ειδική ιστοσελίδα για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις αναφορικά με τις φετινές μας δράσεις!